Castellón Información
La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport i la Xarxa d'Universitats per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació han organitzat una jornada de treball de l'European Research Council a València.
Segons el conseller Vicent Marzà, "des del primer moment hem reconduït la política del foment de la investigació en el context valencià i cal prendre mesures com la jornada que hem organitzat per a informar sobre les distintes subvencions del Consell Europeu d'Investigació i dissenyar estratègies i actuacions per a incentivar i donar suport als investigadors i investigadores valencians, perquè puguen presentar més i millors projectes en aquestes convocatòries".
Per al secretari autonòmic Miquel Soler, "l'objectiu és contribuir a aconseguir més ajudes i per a això hem d'incrementar la visibilitat i el reconeixement internacional dels nostres investigadors. Som conscients que la competitivitat per a rebre una ajuda en l'entorn Horitzó 2020 és cada vegada més elevada, però no per això hem de deixar de posar tot el nostre esforç a aconseguir-les".
En el transcurs de l'acte, el secretari autonòmic ha destacat que el Consell Europeu d'Investigació "dóna suport a les millors idees, sense prioritats temàtiques, ni quotes geogràfiques. L'únic requisit és l'excel·lència dels projectes científics plantejats, que permeten generar avanços en la frontera del coneixement i que suposen un benefici potencial elevat per a les nostres societats".
Així mateix, s'ha referit al 'segell de prestigi' que atorga la concessió d'aquestes ajudes a aquells centres d'investigació que compten amb un becari del Consell entre les seues files. En aquest sentit, cal destacar que en el territori valencià hi ha un total de 21 investigadors que són o han sigut beneficiaris d'aquestes ajudes en qualsevol de les seues modalitats.
A més, per primera vegada, s'ha sol·licitat una ajuda Marie Curie per a obtindre finançament addicional per a la implementació d'un programa de mobilitat d'investigadors, el qual preveu dues modalitats d'ajudes de 24 mesos. Una primera modalitat d'ajudes 'incoming' de recepció d'investigadors en un centre d'investigació regional de referència, que hagen desenvolupat una tasca investigadora a l'estranger, i una segona modalitat 'outgoing' de mobilitat internacional, que preveu que, els últims 6 mesos del projecte d'investigació, el beneficiari puga tornar al territori valencià per a acabar el seu projecte d'investigació.
En la jornada han participat la directora general d'Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, beneficiaris i avaluadors del Consell Europeu d'Investigació, vicerectors d'investigació de les universitats valencianes, el coordinador del CSIC en el territori valencià, responsables de les polítiques de suport a la captació de fons europeus de la Generalitat i de l'Oficina Europea del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.