El president de la Generalita ha advocat per aprofitar el talent de les startups per a accelerar la implantació de ‘burocràcia zero’ en la Generalitat i aconseguir, d’esta manera, donar millors serveis a la ciutadania en les seues relacions amb l’Administració
Defén que l’ecosistema de les institucions i el de la innovació s’han d’unir per a atorgar protagonisme als qui creen i també per a millorar les relacions de l’Administració amb la ciutadania
Carlos Mazón s’ha expressat així durant la jornada inaugural del València Digital Summit (VDS), una de les trobades internacionals més rellevants en emprenedoria i tecnologia, que se celebra fins a este divendres a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.
El president ha defés, en este sentit, que “l’ecosistema dels polítics i de les institucions i l’ecosistema del talent, de les pimes, la innovació i la creativitat digital” s’han d’unir per a “atorgar protagonisme a qui realment el té”, que és qui crea i emprén, i també als qui volen millorar les relacions de l’Administració amb la ciutadania.
Per això, ha subratllat que, amb la seua presència en esta trobada tecnològica, no només ve a continuar oferint tot el seu suport a l’emprenedoria en nom d’una institució que té el seu Institut Valencià de Finances com al “principal inversor en innovació digital”, sinó també a sol·licitar “ajuda” en eixe objectiu prioritari que s’ha marcat el nou Govern d’“eliminar la burocràcia que ofega el ciutadà”.
Espai de referència per a l’emprenedoria
“Hem pres una decisió molt clara”, que és caminar cap a la “burocràcia zero”, però “el procés per a deixar de ser lent no pot ser lent”, i, per a fer-ho, “necessitem el talent que emergix de VDS”, ha indicat també el president, que ha remarcat la posició de referència de València com a espai privilegiat per a l’emprenedoria de base tecnològica gràcies a la consolidació d’esta trobada de caràcter internacional.
Com ha emfatitzat Carlos Mazón, el València Digital Summit confirma, a més, com és d’important el retorn en termes de cohesió social que reporten esta classe d’iniciatives.
Amb el lema ‘Building the good future’, la sexta edició del València Digital Summit preveu generar un volum de negoci de més de 10 milions d’euros i reunir més de 10.000 assistents procedents de 80 països, 400 inversors internacionals amb una cartera d’inversió de més de 8.000 milions d’euros, 250 ponents internacionals i 1.500 startups.
La trobada mostrarà les últimes tendències mundials en àmbits com el blockchain, la intel·ligència artificial, la logística, la sostenibilitat, la mobilitat o la ciberseguretat. A més, el seu programa inclou una competició internacional de startups per a la qual s’han rebut més de 600 candidatures procedents d’uns 45 països.