Les Bones Pràctiques són contribucions excel·lents destinades a millorar les condicions de vida en ciutats i comunitats de tot el món. El premi suma a la recent declaració de la ciutat com a capital mundial de la mediació policial, en el congrés de Canadà celebrat al 2017. L'objectiu del projecte és establir una policia nova, més psicològica, social i flexible per a garantir la percepció de seguretat entre els ciutadans, i així, donar-li visibilitat com una institució de la pau social, garant dels drets i llibertats.
Castellón Información
El projecte de Mediació Policial de la Policia Local de Vila-real ha sigut seleccionat en el Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides, patrocinat i administrat per Dubai, amb el reconeixement com 'Good Practice'. Un premi que se suma a la recent declaració de la ciutat com a capital mundial de la mediació policial, en el congrés de Canadà celebrat al 2017.
“Després de la projecció internacional que ha aconseguit el projecte de mediació policial de la nostra Policia Local en el recent Congrés Iberoamericà, sumem ara una altra excel·lent notícia que ve a avalar el gran treball que s'està fent a Vila-real per a aquest canvi de paradigma policial del qual som absolutament pioners i referents”, assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. “És un autèntic orgull que el nostre projecte siga considerat com una Bona Pràctica per les Nacions Unides, accessible a tothom per a seguir inspirant i liderant eixa ‘altra forma de fer policia’ basada en la gestió de la paraula i la cerca de l'acord”, agrega la tinent d'alcalde, qui ha volgut agrair el treball de la inspectora responsable de la Unitat de Mediació Policial, Rosana Gallardo, i el cos de policia, a més de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la UJI, per fer possible el premi.
Les Bones Pràctiques són contribucions excel·lents destinades a millorar les condicions de vida en ciutats i comunitats de tot el món. Les Nacions Unides i la comunitat internacional les han definit en general com a iniciatives reeixides que tenen un impacte palpable i tangible en la millora de la qualitat de vida de les persones i que són, alhora, el resultat d'un treball efectiu en conjunt entre els sectors públics, privats i cívics de la societat. Un comitè internacional independent d'experts identifica les bones i millors pràctiques i prepara una llista que es presenta a un Jurat internacional que selecciona aquelles que s'integraran definitivament en el catàleg de Nacions Unides.
El projecte catalogat com a Good Practices va ser presentat per la Policia Local de Vila-real, en col·laboració amb la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I. L'objectiu de la iniciativa és establir una policia nova, més psicològica, social i flexible per a garantir la percepció de seguretat entre els ciutadans, i així, donar-li visibilitat com una institució de la pau social, garant dels drets i llibertats.