La nova ubicació permet albergar el doble d’empreses i entitats, que han realitzat 700 entrevistes per a més de 100 ofertes de treball, així com xarrades, tallers, i assessorament
Castellón Información
La quarta edició del fòrum de cerca d'ocupació, assessorament, formació i informació laboral Ocupa’t ha batut tots els rècords, amb un total de 2.150 inscrits de Vila-real i de diferents punts de la comarca, que han passat durant tota la jornada pel Centre de Congressos, Fires i Trobades.
L'alcalde, José Benlloch, el secretari autonòmic de Labora, Enric Nomdedéu, i el regidor d'Economia, Xavier Ochando, han inaugurat l'esdeveniment que, entre altres coses, s'encarrega de posar en contacte de forma ràpida i directa a empreses que busquen candidats amb persones que busquen ocupació. En total han sigut 33 les entitats col·laboradores, de les quals 23 han sigut companyies que oferien 117 llocs de treball –també per a persones amb capacitats diferents i titulats universitaris- i que han realitzat durant tot el matí més de 700 entrevistes als inscrits.
“La situació és difícil i ens agradaria que no hi haguera tanta gent en cerca d'ocupació, però també ens satisfà saber que aquest fòrum ja s'ha convertit en un referent, amb xifres històriques que superen, fins i tot, esdeveniments similars organitzats per altres administracions”, assenyala Ochando, qui recorda que un any abans, l’Espai Jove es quedava xicotet per a aquesta macro-fira de l'ocupació i les oportunitats. “Els 4,6 milions d'euros que hem invertit enguany en plans d'ocupació han arribat a 500 famílies de Vila-real”, indica, “això són realitats, com el simple fet que els qui han organitzat aquest fòrum amb tant èxit han sigut dos exmembres de la Llançadora d'Ocupació, que fa quatre anys estaven a l'altre costat, en el de demandants d'ocupació, i que ara ajuden altres persones a trobar un treball i aprofitar les oportunitats que se'ls brinden. Això és el que volem que feu hui tots els assistents, aprofitar”, apunta.
Per la seua banda, Enric Nomdedéu s'ha mostrat satisfet de visitar una ciutat “que és un model quant a l'esforç pressupostari que realitza per a crear ocupació i, encara que la situació no és la que ens agradaria, continuem treballant perquè tot canvie”. A més, ha animat als assistents a passar per l'estand de Labora. “Nosaltres ens dediquem a formar i orientar a aquells que volen treball i per a això tenim tot tipus de programes que cobreixen diferents perfils. Esperem que siguen molts els assistents que hui puguen eixir d'ací amb una nova perspectiva de futur”, manifesta.
Finalment, l'alcalde, José Benlloch, ha recordat que “portem des de 2011 treballant per a crear iniciatives pioneres per a eixir del mal pas de l'atur i, tot i que hi ha hagut dificultats, aquest equip de govern sempre ha tingut clar que no estem per a invertir en castells, sinó en les persones, que són els que més ho necessiten”. A més, ha destacat la col·laboració de la Regidoria de Congressos, dirigida per l'edil Diego Vila, també present, que ha sigut l'encarregada de posar a la disposició de la trobada el recinte per a donar cabuda a tots els participants i al qual s'ha pogut accedir gràcies a la nova línia d'autobús urbà. El primer edil ha animat als assistents a traure tot el profit de la jornada i focalitzar la seua atenció en el seu objectiu: “aconseguir ocupació”.
Nomdedéu visita l’Escola taller T'Avalem Maria de Luna
El secretari autonòmic de Labora, Enric Nomdedéu, i el regidor d'Economia, Xavier Ochando, a l'Escola taller T'Avalem Maria de Luna, on han estat acompanyats per la seua directora, Inma Enguídanos. Els representants han comprovat com és el dia a dia i l'evolució dels 30 participants, tant en l'àmbit de la jardineria com de l'hostaleria. Tots els beneficiaris tenen menys de 30 anys i es van incorporar l'1 de juny del 2018 per a tot un any a aquest programa mixt d'ocupació i formació remunerada que els permetrà obtenir, en acabar, diversos certificats de professionalitat.