Més de 100.000 euros han tingut com a finalitat assegurar les necessitats bàsiques de les famílies mentre que per al pagament de l'habitatge s'han concedit 53.000 euros
L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables a través de les ajudes d'emergència social, que en 2021 van beneficiar a més de 800 persones, amb una quantia econòmica de 200.000 euros. És el balanç del departament que dirigeix la primera tinenta d'alcalde i coordinadora general d'alcaldia, Silvia Gómez, qui remarca que “en els últims dos anys, la lluita contra la pandèmia i les seues conseqüències econòmiques i socials ha centrat la major part dels esforços de l'equip de govern; la nostra prioritat ha sigut destinar tots els recursos al nostre abast per a pal·liar els efectes de la Covid-19 i, de manera especial, que les persones més vulnerables tinguen assegurades les seues necessitats bàsiques, una labor per a la qual hem comptat també amb l'ajuda imprescindible de les entitats socials de la nostra ciutat, que ens ajuden a teixir una gran xarxa social perquè ningú a Vila-real es quede arrere”.
Segons les dades de la memòria del departament de Serveis Socials, en 2021 es van abonar un total de 199.787 euros en ajudes d'emergència, atenent així 208 sol·licituds de les famílies vila-realenques, que van beneficiar a 832 persones. El gruix d'aquestes ajudes ha tingut com a finalitat cobrir necessitats bàsiques (91 peticions), per un import de 100.984 euros, que han beneficiat a 364 persones. Per al pagament de l'habitatge, l'Ajuntament de Vila-real ha destinat 53.350 euros, que corresponen a 41 peticions, amb 164 persones beneficiades. En el cas de les ajudes extraordinàries, han ascendit a 29.371 euros, amb un total de 30 casos atesos i 120 perceptors. Finalment, s'ha donat resposta a 46 peticions d'ajudes per al pagament de subministraments energètics bàsics de les famílies, per una quantia de 16.082 euros.
El programa d'emergència social es complementa amb el programa de cooperació social, que en el cas de Vila-real es canalitza a través de les entitats locals que desenvolupen una labor de suport als més vulnerables. Aquest programa es va desplegar en 2021 a través de 14 convenis amb entitats per un import total de 463.624 euros. En cas de les entitats socials Joventut Antoniana, Càritas, Sant Vicent de Paül i Creu Roja, l'import dels convenis a través de l'àrea de Serveis Socials va ascendir en 2021 a 262.624 euros. “Una vegada més hem d'agrair la gran faena que realitzen aquests col·lectius, així com la resta d'entitats de caràcter social que desenvolupen la seua labor a la ciutat, perquè han sigut, són i seran imprescindibles per al nostre projecte de la nova Vila-real del segle XXI, més inclusiva, més integradora i que dona resposta als nous reptes i necessitats socials”, conclou Gómez.