Climent, Ferrando i Sorlí defensen un “model turístic més sostenible, que generarà més oportunitats de negoci al municipi”
Castellón Información
“El futur desenvolupament turístic d'Alcalà cal que es centre en un model sostenible i respectuós amb l'entorn, ja que aquest és el seu principal actiu diferenciador com a destinació turística”. Així ho ha afirmat el conseller en funcions de Economia Sostenible, Rafa Climent, en l'acte que ha tingut lloc aquesta vesprada en l'edifici Cesal en el qual juntament amb la candidata de Compromís a l'alcaldia de la localitat, Maria Sorlí, qui ha aprofitat per a donar a conéixer algunes propostes programàtiques per a “fer del nostre poble un municipi més amable, amb major qualitat de vida i amb més oportunitats”. En aquest sentit, i en la línia del model defensat per Climent, Maria Sorlí ha anunciat que “Compromís desenvoluparà un pla de mobilitat que guanye espai per a la ciutadania, i en aquest sentit impulsarem, entre altres mesures, un projecte per a ciclopeatonalizar el centre de Alcossebre”
L'alcaldable de Compromís, que ha participat en els últims mesos en nombrosos col·loquis, debats i assemblees per a definir de la forma més participativa possible les seues propostes per al municipi, ha destacat què “com a destinació turística hem d'estar oberts a les noves sensibilitats dels emissors de turistes”. Per això, amb un govern de Compromís Alcalà s'adherirà a la xarxa internacional de turisme creatiu”. Sorlí ha detallat que, malgrat ser una tipologia turística relativament recent, el turisme creatiu està cada vegada més en auge i permet als viatgers “descobrir i entendre la cultura local participant en activitats artístiques i creatives al costat dels residents. Això permet al mateix temps dinamitzar el teixit cultural local, atraure turisme de qualitat i posicionar el nostre municipi, que compta amb grans actius culturals per desenvolupar, dins d'un mercat emergent”.
Així mateix, Sorlí ha anunciat que “Alcalà i Alcossebre s'adheriran també a la xarxa de turisme accessible”. En aquest sentit, “hem d'apostar per l'accessibilitat universal perquè és un dret, perquè hem de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, però a més de ser un element de cohesió social, l'accessibilitat afavorirà tant l'arribada de turistes com la generació de noves oportunitats econòmiques”.
De fet, el propi conseller de Economia Sostenible ha recordat que “el turisme accessible permet ser turistes de ple dret a un 40% de la població mundial que d'una altra manera no podria ser-ho. És a dir, àmplia la capacitat d'atracció del municipi i les seues possibilitats econòmiques”.
Via verda de Serra d'irta a Capicorb
En aquest nou model turístic, Sorlí ha coincidit amb Lluis Ferrando, secretari autonòmic de Territori en funcions, en la necessitat d'utilitzar els inigualables actius territorials de la localitat per a impulsar l'agroturisme. “Dissenyarem diverses vies verdes: una via verda que enllace Alcalà i Alcossebre, i una altra via verda que connecte la Serra d’Irta amb Capicorb, que es convertirà en un atractiu i posarà en valor tant la nostra costa com el nostre parc natural, dos elements únics del nostre municipi que tenen molt potencial de creixement com a reclam”