El Consistori pretèn obrir un expedient per a començar els tràmits per a la seua aprovació
Castellón Información
Des del govern local de l’Ajuntament de Nules es desmenteix que es vaja a canviar l’escut municipal segons diuen algunes publicacions en xarxes socials i assenyala que el Consistori no té competències en aquesta matèria. Així doncs, l’intenció de l’actual govern local és obrir un expedient per a començar els tràmits per a la seua aprovació oficial que correspon al Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana.
En aquest sentit, el que es va tractar en la sessió plenària celebrada dijous és demanar a aquest Consell un informe per a conèixer el procediment a seguir per a oficialitzar l’escut municipal.
Davant açò, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, explica que s’ha generat una polèmica que res te a veure amb la realitat: "Simplement el que es vol és tramitar un expedient per a que es puga aprovar", i continúa: "ja que a hores d’ara no consta l’aprovació oficial de l’escut de la població".
El regidor explica que aquest reconeixement no estva fet ni per l’Estat abans de la transferència de competències en aquesta matèria a la Comunitat Valenciana, ni per la Generalitat Valenciana de conformitat al procediment establit reglamentàriament el que significa que l’escut de Nules no existeix legalment. "L’única intenció del govern local era sol·licitar un informe d’assessorament al Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia”, afirma.
Per tant, el procediment per a la oficialització de l’escut municipal està previst en el decret 72/2015, de 15 de maig, del Consell, pel qual es regulen els símbols, tractaments i honors de les entitats locals de la Comunitat Valenciana, “de manera que no hi ha cap escut alternatiu donat que hi ha una normativa autonòmica que és competència de l’administració autonòmica”, reitera l’alcalde de Nules, David García.
En relació al procediment cal destacar que contempla una fase d’aprovació per l’entitat local, una altra d’aprovació per l’òrgan competent autonòmic que en aquest cas és el Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia, la publicació en el DOGV, i la inscripció al registre d’entitats locals de la Comunitat Valenciana.