El consistori va incloure una clàusula de control arqueològic en les obres. Uns treballs d'arqueologia que es coordinen des del Servei Municipal d'Arqueologia de la capital de la Plana Baixa amb la supervisió dels Serveis Territorials de la Conselleria de Cultura.
Des de la conquesta de Jaume I es coneixen referències a l'alqueria de Calatrava, per la qual cosa des de fa més de 20 anys s'han tingut en compte cauteles arqueològiques a l'hora de realitzar obres en la zona. Això ha permés que durant els treballs de construcció d'un supermercat l'any 2007 al costat de l'actual alqueria i Torre de Calatrava s'identificara un important cementeri musulmà en la zona, en el qual es van excavar quasi 60 enterraments d'adults i xiquets que es van depositar en el Museu Arqueològic de Burriana.
L'aprovació del projecte de construcció del col·lector que arriba fins als actuals horts d'oci, els quals es trobaven en un principi en zona d'afecció de la necròpoli, va fer que l'ajuntament de Borriana incloguera una clàusula de control arqueològic en les obres, treballs d'arqueologia que es coordinen des del Servici Municipal d'Arqueologia de la capital de la Plana Baixa amb la supervisió dels Servicis Territorials de la Conselleria de Cultura.
Des de l'equip d'arqueologia que està fent els treballs de camp s'ha informat de l'aparició d'almenys 6 nous enterraments musulmans, a més de restes ceràmiques de l'època, la qual cosa confirma l'extensió del cementeri, que ja és el més gran excavat d'època musulmana en tot el terme municipal de Burriana.
Des de l'àrea de Cultura, el regidor Jesús Albiol ha afirmat que “s'estan coordinat els treballs, de tal forma que no signifiquen un retard substancial en les obres i permeten ampliar el llegat arqueològic de Burriana”.