El sistema de control d'aforaments que l'Ajuntament ha posat en marxa els mesos de juliol i agost "ens ha permés conéixer l'estat de l'ocupació en platges"
Castellón Información
El dispositiu de seguretat en platges de l'Ajuntament de Peníscola ha comptat aquest estiu amb el dron d'intel·ligència artificial que sobrevola el litoral fins a 4 ocasions diàries.
Aquest dispositiu és a penes perceptible pels usuaris i permet extraure dades d'ocupació de les platges urbanes durant els dos vols de matí i els dos de la vesprada. Aquests han revelat que els pics d'ocupació es registren en els controls de les 11.00h i les 16.00h, contràriament al que succeeix a les 18.30h en els quals s'identifica un descens sobre l'ocupació de les hores anteriors.
Pel que respecta als dies de la setmana, són el dissabte i el diumenge els dies amb majors xifres, resultant el diumenge 16 d'agost de major ocupació, amb 10.068 usuaris, un 39% de la capacitat total de càrrega si atenem la restricció normativa que atorga major espai per persona, 10 metres quadrats. Per contra, el dia de menor ocupació registrada va ser el dilluns 3 d'agost, amb una ocupació de 1296 persones, la qual cosa suposa al voltant del 5% d'ocupació de la platja.
El sistema de control d'aforaments que l'Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa els mesos de juliol i agost "ens ha permés conéixer l'estat de l'ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, per garantir així un ús segur del nostre litoral" ha manifestat la responsable de l'àrea de Platges, Raquel París.
El servei de salvament i socorrisme en platges realitza 203 assistències
D'altra banda la Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del treball de l'equip del servei de salvament i socorrisme, després d'avaluar les xifres del mes d'agost, el segon de la temporada amb la planta hotelera oberta al públic.
En total, al llarg d'aquest mes, s'han dut a terme 203 assistències, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, fractures, insolacions o talls.
Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 22 i aquests han inclòs salvaments amb moto aquàtica i amb embarcació pneumàtica. Els rescats s'han realitzat també a banyistes amb embarcació i a auxiliats amb objectes flotants.
Pel que respecta al Punt Accessible, servei que ofereix la Platja Nord per a usuaris amb mobilitat reduïda, el servei s'ha prestat amb cita prèvia, pels condicionants de la nova normalitat.
“Les xifres d'atencions han sigut inferiors a les d'anys anteriors a conseqüència de la menor ocupació de la platja que, recordem, ha sigut d'un 40% de mitjana al llarg del mes” ha recordat París.
Enguany el servei de socorrisme ha comptat amb casetes noves, més modernes, dissenyades i equipades per tal d’oferir un millor servei i per poder-se higienitzar de forma més exhaustiva, després de cada ús, a causa de la nova situació.
L'equip de socorrisme ha compartit tasques informatives amb la unitat policial de platges i l'equip d'informadors que ha posat en marxa l'Ajuntament a través d'un Pla d'Ocupació Local, pel qual 23 informadors atenen dubtes i consultes tant a les platges com als passejos marítims de la localitat. A aquest equip, s'han sumat 23 informadors més de Generalitat Valenciana.
Les platges peniscolanes, a més, han comptat amb més de 70 panells informatius sobre les noves normes d'ús i recomanacions de seguretat sanitària, que han completat, amb el dron de control d'aforaments, el dispositiu de seguretat en el litoral.
La regidora de Platges ha volgut incidir en la importància d'aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l'eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora.