Presta servei els dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores, mentre que en dimarts està operativa a la vesprada, de 16 a 19 hores
Castellón Información
L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha atés des de la seua reactivació, el passat 1 de març, un total de 391 consultes i reclamacions ciutadanes. La telefonia, amb el 40% de les atencions i 142 expedients, suposa el sector que més ha despertat les queixes i consultes de la ciutadania, fonamentalment, a causa de discrepàncies amb la facturació i incompliments de l'oferta.
Després de la telefonia, en el balanç de l'OMIC se situen les reclamacions per electricitat (38), assegurances (25), banca (22), viatges (20) i espectacles (8). “El sector elèctric presenta nombroses queixes al voltant de la facturació o els canvis de comercialitzadora. I destaca també el repunt en les reclamacions relacionades amb la pandèmia, sobretot a causa de la cancel•lació de viatges organitzats, vols o espectacles”, detalla la Unió de Consumidors Plana Baixa-Alcalatén, adjudicatària del contracte de l'OMIC Vila-real. Els responsables de l'oficina detecten també un increment en els problemes que tenen el seu origen en les compres per internet o els enviaments de missatgeria.
Altres sectors amb menor incidència en els quals s'han tramitat queixes són les clíniques dentals, tallers, compravenda de vehicles o supermercats.
“L'OMIC és un servei fonamental per a garantir els drets dels consumidors i facilitar-los tota la informació i tràmits necessaris per a exercir-los”, valora la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. L'edil recorda que el servei es va recuperar el mes de març passat, amb un nou contracte anual que gestiona la Unió de Consumidors, als qui ha volgut agrair el seu treball.
L'OMIC presta servei els dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores, mentre que en dimarts està operativa a la vesprada, de 16 a 19 hores. És necessari sol•licitar cita prèvia a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-real o trucant al telèfon 964 540 000. L'oficina presta informació, orientació i assessorament a la ciutadania dels seus drets com a consumidors, així com activitat de mediació. Entre les seues funcions també està la de tramitació de reclamacions per via extrajudicial i davant la Junta Arbitral de Consum, així com la interposició de denúncies i queixes davant els organismes competents; elevar, a instàncies de les parts interessades, sol•licitud de dictamen o, si escau, d'arbitratge a l'òrgan corresponent, acompanyant a la citada sol•licitud informació completa i detallada de la qüestió; i prestar assessorament municipal en matèries relacionades amb el consum.