La Policia Local reprén aquesta setmana un dels projectes cabdals de la seua vocació formadora i mediadora: el projecte Convivència a les aules, premiat en l’àmbit autonòmic, torna als centres docents de Vila-real després de la pandèmia per la covid-19 per a afavorir la formació en valors i la prevenció de conductes d’assetjament escolar i sexual. El programa va dirigit a l’alumnat de primer i tercer d’ESO i focalitzarà l’atenció en el ciberassetjament.
“El programa de Convivència a les aules és una de les nostres campanyes de capçalera que, malauradament, la covid-19 va interrompre i, des d’aleshores, no havíem pogut recuperar. Aquest curs, finalment, podem tornar a portar aquesta iniciativa per la formació en valors dels nostres estudiants i per la convivència, per la qual cosa vull agrair especialment l’equip de policies locals que fa possible el programa”, assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. “El que es pretén és visibilitzar un problema existent i en auge, des de la prevenció i la conscienciació de tots els agents que participen, dotant-los d'una “caixa de ferramentes” que els permeta poder enfrontar-se a una situació tan difícil com és l'assetjament escolar. El nostre objectiu és despertar en tots nosaltres el compromís d'intentar acabar amb aquestes conductes que es produeixen dins i fora dels nostres centres educatius, i amb la ferma convicció que “la nostra indiferència ens fa còmplices”, explica la Policia Local en la presentació de la campanya.
Amb aquest objectiu, el programa, que comença demà mateix en el col•legi Bisbe Pont, consisteix en xarrades, jocs de rol i material audiovisual al voltant de conceptes com l’assetjament escolar, el mal ús de les noves tecnologies, les agressions sexuals o conceptes nous com “ciberbullying”, “sexting”, “grooming” o “web apaleador” (entre altres). També es treballarà en afavorir un ús segur de les xarxes socials i programes de missatgeria instantània.