Les jornades tindran lloc aquest cap de setmana amb conferències sobre la seua biodiversitat i la gestió en altres territoris, una ruta ciclista i un anellament
Castellón Información
16 intervencions d'experts explicaran la riquesa ambiental de la Marjaleria i processos de recuperació seguits en espais similars d'altres territoris en el “Primer Congrés sobre la Marjaleria, present i futur”, que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de desembre en el Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló.
La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha preparat una àmplia i variada programació, al costat del Grup per a l'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) i el Grup Au d’Ornitologia, per a implicar la ciutadania en el coneixement i la importància de la conservació d'un dels espais verds més importants de l'acabe municipal. L'objectiu del departament que dirigeix Fernando Navarro és redignificar els valors ambientals, paisatgístics i agraris de l'aiguamoll i abordar l'horitzó de 10 anys que fixa el nou Pla General Estructural per a restaurar l'espai ambiental i oferir seguretat als veïns.
El Congrés abastarà, per un comunicat, conferències sobre la biodiversitat de la Marjaleria, amb ponències sobre ocells, amfibis, rèptils i algues aquàtiques, amb especialistes, de SEO Bird Life, de la Conselleria d’Emergència Climàtica, de l'Associació Herpetològica Espanyola i el Grup Au.
En segon lloc, es tractarà la nova ordenació urbanística que emana del Pla General Estructural i exemples de recuperació en altres territoris com el Parc Agrari del Baix Llobregat, els Carrisals d’Elx, així com l'ús de l'aigua.
Les ponències es duran a terme els dies 10 i 11 en el Centre la Marina. El 12 hi haurà una jornada d'anellament científic d'ocells en la desembocadura del Riu Sec i una ruta ciclista en la Marjaleria. Les persones interessades poden inscriure's en el correu electrònic: transicioecologica@castello.es. Més informació del programa en el web castello.es. .