Els guardonats han sigut l'ES Politecnic, Fundación Privada Divina Providencia, CEIP Josep Iturbi, CEIP Errando Villar, Torrenova y el CEIP Jose Alba
Castellón Información
L'aula magna de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I ha albergat hui el lliurament de premis de la II edició del concurs ‘Què fem amb el fem?’, organitzat per Reciplasa, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa UJI i el Seminari d'Educació Ambiental de Castelló. Un total de 106 alumnes de la província de Castelló han rebut el premi pels seus treballs sobre la gestió de residus i el medi ambient. Ignasi García, president de Reciplasa i vicealcalde de Castelló, explica que “l'objectiu d'aquest concurs és conscienciar sobre l'impacte dels residus i promoure la seua reducció, reutilització i reciclatge en l'alumnat d'infantil, primària i secundària. Busquem que les persones que han d'heretar el planeta siguen també conscients de la problemàtica que existeix en l'actualitat amb els residus i ens puguen aportar la seua visió”.
Els guanyadors de la segona edició en la categoria de l'ESO han sigut l'IES Politècnic de Castelló amb la seua maqueta ‘Omplim de vida la placeta’ i la Fundación Privada Divina Providencia de Vinaròs, gràcies als seus còmics sobre els plàstics en el mar. El CEIP Josep Iturbi de Borriana amb el vídeo ‘Què fem amb la roba?’ i el CEIP Errando Vilar d'Almassora amb el vídeo ‘Juguem als racons sostenibles’ han sigut els guanyadors d'Infantil. Mentre que els primers classificats de Primària han sigut el Torrenova de Betxí amb el seu vídeo ‘Cap a la valorització d'oli brut’ i el CEIP Jose Alba de la Vilavella gràcies als seus relats sobre la salut sostenible. Els alumnes del col·legi Mater Dei de Castelló i el CEIP Rosario Pérez de la Vall d´Uixó també han rebut un esment d'honor pels seus treballs. Durant l'acte, els diferents centres educatius han presentat els seus treballs als altres participants.
Un total de 10 centres en els diferents nivells educatius d'infantil, primària i ESO han entregat les seues maquetes, còmics, vídeos i relats, en els quals han mostrat com cuidar el medi ambient: donant una segona vida a la roba, l'oli usat, la importància de separar en origen o la valorització dels residus, entre altres. Ignasi García, afirma que “estem molt contents amb com ha anat el concurs ja que han participat 581 alumnes més que en l'edició anterior” i agraeix la “implicació i esforç dels professors i alumnes en aquesta iniciativa”.
Ignasi García, indica que “realitzem aquesta activitat perquè és important formar persones respectuoses amb el medi ambient, críticament actives i responsables, per a aconseguir ser en una societat més sostenible. Hui hem aprés com ser més sostenibles gràcies a ells i segur que transmetran tot el que han aprés aquests mesos a les seues famílies”. A més, afig que “un dels objectius de l'empresa pública Reciplasa és fer saber a la gent que el tractament de residus té un cost econòmic i ecològic. El millor residu és el que no es genera i una bona separació en origen o el consum responsable redueixen els costos de tractament i redunden en beneficis per a tota la ciutadania”.