Ramón Martínez assegura que es tracta d'un "impuls" per a les zones del interior de Castelló
Castellón Información
El vicesecretari del PSPV-PSOE de la província de Castelló, alcalde de Sot de Ferrer i president de la Mancomunitat de l'Alt Palància, Ramón Martínez, afirma que la inclusió de les mancomunitats en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV) suposarà un "important impuls" per a l'economia de les zones d'interior.
Tal com ha explicat Martínez, el fet que òrgans intermunicipals —com ho són les mancomunitats— formen part d'esta estratègia turística "capacitarà als municipis per a gestionar els seus propis recursos i facilitarà a cada poble complir amb els requisits per a ser un destí sostenible". "Esta mesura planteja una estratègia de futur basada en la governança, la cohesió territorial, la sostenibilitat, l'accessibilitat, la innovació i la tecnologia com a eixos vertebradors, la qual cosa facilitarà, no sols recuperar la confiança de viatgers i turistes, sinó potenciar-la, i assentar la premissa que als pobles xicotets també es poden desenvolupar projectes de vida", ha apuntat el vicesecretari provincial.
Cal assenyalar que la Comunitat Valenciana avança en el seu objectiu de convertir-se en territori turístic intel·ligent global en incorporar a les mancomunitats, l'últim dels ens supramunicipals adherits després de la incorporació de les diputacions. Per a Martínez, es tracta d'una "mesura decisiva" per a "dotar de governança als municipis més xicotets i amb menys recursos". "Si abans de la crisi sanitària la promoció turística i econòmica a l'interior de la província de Castelló era una prioritat, ara és una qüestió imprescindible que no podem deixar aparcada. El turisme —pilar fonamental per a la nostra economia— ha sigut un dels sectors més castigats per la pandèmia i, ara, no sols hem d'ajudar-lo amb mesures que ja estan duent a terme des de les administracions on governa el partit socialista, sinó que hem d'enrobustir-ho per a llaurar un futur en plenes garanties", ha afegit.
El vicesecretari provincial ha valorat el desenvolupament rural i el paper que juga el turisme en el sector econòmic de les zones d'interior, "més si cap en estos moments d'excepcionalitat en els quals hem de veure la pandèmia com una oportunitat per a reinventar-nos". "Perquè, si alguna cosa ha quedat clar en esta emergència sanitària, és que el món rural, l'agricultura, la ramaderia i els pobles són imprescindibles per a desenvolupar el nostre projecte de vida i, per això, ara hem de retornar a les zones rurals tot el que ens aporten, facilitant-los un desenvolupament sostenible", apunta Martínez.