La consellera defén que la nova Llei de la costa valenciana ajudarà “a mantindre i augmentar el nombre de reconeixements a les nostres platges”
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que el lideratge de la Comunitat Valenciana en banderes blaves -que enguany ha aconseguit 159 ensenyes- prova “que és possible conjugar la protecció ambiental i el desenvolupament econòmic”.
Segons el parer de la consellera, que ha presidit a la platja del Carregador d’Alcalà de Xivert l’acte d’entrega de les banderes, “no es pot oblidar” que els guardons que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), “reconeixen l’extraordinària qualitat de les nostres aigües i els nostres arenals, però també els servicis que s’hi oferixen, així com la sostenibilitat d’estos i el respecte ambiental”.
L’ADEAC ha atorgat a la Comunitat Valenciana 159 banderes blaves, la qual cosa suposa sis noves distincions respecte a l’any passat. Els tres nous guardons aconseguits són a Pobla Marina (a la Pobla de Farnals), la platja de Rabdells d’Oliva i la platja de Torres de la Vila Joiosa. També ha recuperat el guardó la Marina Salines de Torrevieja i les platges de Torrenostra (Torreblanca), l’Arbre del Gos (València), les Deveses (Dénia), Llevant i Mal Pas (Benidorm) i L’Ermita (Santa Pola).
De les 159 banderes blaves, 138 corresponen a les platges, 19 a ports i, per primera vegada, dos a embarcacions turístiques de Mundo Marino amb amarrament a València i Dénia. Del total, 87 corresponen a la província d’Alacant, 39 a València i 33 a Castelló. Sis municipis i les seues corresponents platges seguixen, sense interrupció, amb bandera blava des de l’inici del programa en 1987. Així, durant 38 anys consecutius, Alcalà de Xivert (platja el Carregador), Alacant (platja Sant Joan), Calp (platja la Fossa), Campello (platja Carrer la Mar), Cullera (platja Sant Antoni) i Gandia (platja Nord) no han deixat de tindre esta distinció.
L’ADEAC també ha reconegut 88 “centres blaus” a diferents instal·lacions d’interpretació i educació ambiental que contribuïxen a reivindicar els ecosistemes locals, així com a conscienciar la població sobre la sostenibilitat. Sobre este tema, Pradas ha destacat que, d’estos, “25 pertanyen a la Comunitat Valenciana, dels quals 15 són en la província d’Alacant, 2 en la de Castelló i 8 en la de València”.
Benicàssim
La localidad de Benicàssim renueva su liderazgo como municipio costero de la provincia de Castellón con más banderas azules. De esta manera, las tan codiciadas banderas azules que certifican la calidad de las playas ondearán en Benicàssim en las playas de Heliópolis, Terrers, Torreón, Voramar y Almadrava, en el verano de 2024. La concejal de Playas, Elena Llobell, ha recogido las mismas en el acto de entrega realizado en el día de hoy en Alcossebre de la mano de la consellera de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio, Salomé Pradas, y el Director General de Costas, Puertos y Aeropuertos, Vicente Martínez.
"Es una satisfacción lograr un año más los máximos estándares de calidad para que Benicàssim siga liderando en excelencia, accesibilidad y sostenibilidad de sus playas. Es el reconocimiento al esfuerzo realizado desde el consistorio para que uno de nuestros activos, nuestras playas, cumplan con los mayores parámetros de exigencia", ha subrayado Llobell, sobre las banderas azules que recaen sobre los siete kilómetros de playa del municipio.
Almassora
La alcaldesa de Almassora, María Tormo, ha recogido este lunes la bandera azul de la playa de Benafelí en un acto celebrado en la playa del Carregador de Alcossebre, que ha estado presidido por la consellera de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio, Salomé Pradas. De este modo, Tormo, quien ha estado acompañada de la concejala de Turismo y Playas, Silvana Rovira, ha recogido este distintivo que reconoce la calidad del litoral almassorí y que, en breve, se ondeará en la playa distinguida.
La bandera azul es un reconocimiento que concede la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), entidad encargada de otorgar estos reconocimientos, que sitúan a la Comunitat Valenciana como la región de España con más banderas azules (159).
“Este distintivo avala que Almassora cuenta con una playa óptima para el baño, con estándares de calidad ambiental, además de reconocer que dispone de numerosos servicios al alcance de los vecinos y visitantes”, ha señalado la alcaldesa, quien ha animado a todos a visitar este verano Almassora “porque es un lugar único que merece la pena conocerlo y descubrirlo”.
Se trata de una playa de 450 metros de longitud y 20 metros de anchura, de carácter urbano y un oleaje moderado, que combina los tramos de arena fina con las zonas de cantos rodados. Hay zona de parking, un punto de accesibilidad para facilitar el baño a personas con movilidad reducida, una zona infantil y otra de acceso a embarcaciones, así como aseos, lavapiés, área de deportes y servicio de socorrismo durante la temporada estival.