Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:14

Santa Magdalena exigeix a Renfe que els trens paren al municipi

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Bou va demanar la "necessitat d'aquest servei públic" ja que "fa més de 30 anys que no para cap tren"

L'alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, la senadora del PSOE, Ana Edo i el coordinador del Pla de Rodalies a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, han mantingut una reunió amb l'objectiu d'estudiar incloure al municipi en el conveni de l'obligació de Servei Públic, la qual cosa facilitaria la parada de trens de passatgers en l'estació del municipi.

Bou va manifestar a Fulgencio que, des de fa quasi 30 anys no para cap tren de passatgers en l'estació de Renfe de Santa Magdalena, una cosa “incomprensible, ja que en aquests moments tenim doble via, l'estació està en condicions d'ús, encara que, també és cert que seria necessari millorar l'accessibilitat de la mateixa i instal·lar una màquina expenedora de bitllets”. A més, es disposa de subestació elèctrica i pas subterrani. També existeixen apartaders i en breu es pretén realitzar un apartader més de 750m.

El primer edil magdalenero ha explicat que, en l'actualitat la província de Castelló compta amb la Universitat Jaume I i que, una conseqüència directa de la seua existència, és l'increment de freqüències de trens entre Castelló i Vinaròs, combois que no paren a Santa Magdalena, la qual cosa suposa que “les famílies del municipi vegen incrementada la despesa del desplaçament dels seus fills i filles per a estudiar en la universitat”. A més, un altre punt fonamental és la reducció en el consum de combustibles fòssils, d'ací la necessitat de fomentar l'ús del transport públic, tal com és el cas del ferrocarril. “Els trens de Rodalia, passen tots per Santa Magdalena, però cap para”, insisteix l'alcalde de Santa Magdalena. “En aquests moments de crisi energètica mundial, es fa més necessari que mai, l'ús d'aquest transport de viatgers, que és segur, eficient, còmode i per descomptat menys contaminant”.

D'altra banda, durant la trobada que van mantindre l'alcalde de Santa Magdalena i el responsable institucional de RENFE a la Comunitat Valenciana, es va parlar del Repte Demogràfic, dins del qual es troba Santa Magdalena, ja que si bé la localitat no pateix en aquests moments despoblació, cal generar noves oportunitats, “permetent a la nostra gent, que dispose de les millors condicions, tenint mitjans de comunicació, que permeten el desplaçament als municipis veïns i a la capital de província, no sols per qüestions de salut, sinó d'estudis o temes de caràcter social, d'oci o turístic, hem de permetre que la gent vaja o vinga de la nostra població amb transport públic”, afirma l'alcalde de Santa Magdalena.

El coordinador del Pla de Rodalies a la Comunitat Valenciana va afirmar que traslladarà totes les reivindicacions de l'alcalde de Santa Magdalena al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb l'objectiu de mantindre un diàleg fluid, perquè des de la voluntat política es puga desbloquejar un tema tan important per a aquest municipi com és la parada de trens de passatgers en l'estació de Santa Magdalena.

I és que, per a l'alcalde de Santa Magdalena, “és molt important i necessari facilitar la mobilitat entre territoris i més encara quan aquesta mobilitat afecta a un municipi d'interior, que forma part dels municipis en Repte Demogràfic”. De fet, Bou conclou que, “el ferrocarril és el mitjà de transport, que menys contamina, més econòmic i segur. Amb l'augment de freqüències d'aquests últims anys, no té cap sentit que Santa Magdalena de Pulpis no tinga parada de trens de Rodalia, els actuals regionals”.