El Curs d'Iniciació a l'Astronomia que organitza el Planetari de Castelló celebra la seua 25ª edició completant les seues 100 places d'aforament amb més de 30 persones en llista d'espera. El cicle, dirigit aquest any per la profesora Ana Tiebas, té una programació que va des de la iniciació a l'observació del cel de la forma més senzilla, tractant-se conceptes bàsics en les parts teòriques com les estacions espacials i l'òrbita de la Terra, a la rotació terrestre i el moviment aparent dels astres, amb una important part pràctica que utilitza tots els recursos del centre, dels telescopis tradicionals al telescopi solar, entre altres.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha volgut ficar el focus en "l'important tasca científica i de divulgació astronòmica que assumeix el centre amb una programació variada i per tots els nivells que desperta l'interés de la ciutadania i que posa en valor la feina pedagògica de l'espai, encetant els cursos i jornades que es desenvolupen durant tot l'any en les seues instal·lacions, en paral·lel a les activitats per a tota la família, les exposicions i les projeccions".
Durant les distintes sessions del Curs d'Iniciació a l'Astronomia es podran fer observacions visuals de la Lluna, els planetes, estrelles i constel·lacions, estudiar fenòmens astronòmics quotidians, es ficarà a l'abast de l'estudiantat del curs diferents eines astronòmiques per a realitzar sessions d'observació del cel i del sol, amb el nou telescopi, i es realitzaran observacions amb prismàtics d'objectes de cel profund com nebuloses, cúmuls estel·lars o galàxies. Tanmateix, s'ensenyarà com manejar telescopis per observar el Sistema Solar, com orientar-se en el firmament, o a identificar les estreles i constel·lacions més rellevants del cel visible, entre altres, en un programa de sis classes.
Les sessions, que van començar el passat dissabte 14 de gener, es desenvolupen cada dissabte fins el 18 de febrer al Planetari de Castelló, de 16.45 a 19.45 hores, i s'organitzen en dues sales diferents. La part teòrica s'imparteix a l'auditori, mentre que la part corresponent a la pràctica es du a terme a l'interior i l'exterior del Planetari, depenent dels continguts i les condicions meteorològiques.