Castellón Información
L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha resolt concedir a l'Ajuntament d'Almassora un subvenció per 34.950 euros per al cofinançament del projecte de la instal·lació de plaques solars en la piscina municipal. El cost total de l'actuació és de 135.000 euros, uns fons que el consistori va reservar en la modificació de crèdit que va dur a terme el passat mes de febrer.
L'aportació de la Conselleria d'Indústria suposarà el finançament d'un 25,8% del projecte gràcies a la linea de subvencions en matèria de renovables i biocarburants oberta per l'IVACE. Tal com marquen els requisits d'aquest programa, la instal·lació té com data límit el 31 de maig de 2017, per la qual cosa l'enginyer municipal ja treballa en la materialització del projecte.
L'equip de govern va incorporar els 135.000 euros corresponents al cost total del muntatge i posada en marxa dels captadors solars el passat mes de febrer mitjançant una modificació de crèdits. Ara, el departament d'Hisenda crearà un expedient de generació de crèdits per a incorporar la quantitat subvencionada pel Consell.
L'alcaldessa, Susanna Nicolau, ha assegurat que “gràcies a aquest projecte estem més prop d'aconseguir que l'edifici de la piscina municipal, un d'aquells que més energia consumeix per la necessitat de climatizar l'aigua, utilitze subministraments creats sobre la base de sistemes sostenibles i renovables”. La primera edil ha incidit que “l'estalvi econòmic és rellevant, però també ho són les emissions per generació d'energia que deixem de realitzar”.
La instal·lació de plaques solars en la piscina municipal permetrà reduir en fins a 20.908 quilos la quantitat de CO2 que la climatització de l'edifici produeix anualment, mentre que l'estalvi econòmic fregarà els 6.500 euros anuals. El nou sistema comptarà amb 40 panells, situats amb una inclinació de 45 graus i la superfície dels quals serà de 93,2 metres quadrats. Els captadors seran instal·lats en el terrat, muntats en vuit bateries amb cinc captadors cadascuna. Addicionalment, els tècnics han previst l'adquisició d'una aplicació que permetrà visualitzar l'energia produïda pel sistema, així com controlar el correcte funcionament de la instal·lació.
A més a més, en els mesos de menor consum elèctric i major radiació solar, que coincideixen amb els mesos d'estiu, el sistema permetrà que l'energia sobrant siga derivada al base de les piscina, on podrà ser utilitzada. En aquest mateix espai, la instal·lació esportiva compta des del passat any amb un sistema d'escalfament de l'aigua que aprofita la calor del líquid expulsat per a pujar la temperatura de l'entrant. Gràcies a aquesta màquina el consum de gas es redueix en 1.100 euros a l'any, a més de moderar l'ús de químics per al tractament de l'aigua de bany.