La Diputació va garantir l'aigua potable durant el temporal i va aportar maquinària per a reparar canonades, vials i ponts
"La complicada situació que vam viure en la DANA de novembre va afectar camins en el nostre terme municipal. Una catàstrofe que superarem i normalitzarem amb l'atenció que ens ha mostrat el Consell de la Generalitat Valenciana, amb una ajuda necessària", ha explicat l'alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, qui també ha agraït a la Diputació de Castelló la "ràpida reacció que va tindre en la DANA i el suport que continua mostrant per l'interior de la província, els seus veïns i la cura dels seus termes".
L'Ajuntament de Tírig ha rebut el suport econòmic i institucional del Consell de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de Castelló. L'administració autonòmica ha concedit 200.000 euros al consistori de l'Alt Maestrat, mentre que l'entitat provincial, presidida per Marta Barrachina, ha aportat 9.706,55 euros a l'actuació per a Tírig.
Aquesta aportació econòmica està dedicada a superar els problemes i desperfectes causats per la DANA. A aquesta inversió se li ha de sumar les accions realitzades per la Diputació de Castelló durant els dies posteriors a les afeccions per l'intens temporal de pluges. Entre elles es troben les operacions sobre la CV-130 entre Albocàsser i Sant Mateu al seu pas per Tírig per a restablir la normalitat en el trànsit, en un fons econòmic global de 500.000 euros destinat per la Diputació de Castelló per a reparar aquesta carretera i altres de la província afectades per la DANA.
D'altra banda, la xarxa de camins rurals del terme municipal de Tírig es va examinar per a conéixer el grau d'afectació real tenint en compte la seua importància per a accedir a explotacions agropecuàries, terres cultivades de veïns i veïnes i depòsits d'aigua necessaris per a proveir a la població. Tírig va estar inclòs en un paquet global de la Diputació de Castelló valorat en 1.374.000 euros per a esmenar desperfectes en camins afectats. De fet, l'administració provincial ha comptat, per primera vegada en la història, amb una línia per a atendre catàstrofes que va assolir els 400.000 euros en 2024 per a atendre municipis d'interior, com reflecteix el cas de Tírig.
De la mateixa manera, la Diputació de Castelló va reparar diferents vials i ponts que connectaven amb altres municipis com Sant Mateu, Les Coves de Vinromà o la Salzadella. Així, també va garantir l'aigua potable amb la recuperació d'una canonada que va quedar destruïda en dues ocasions durant els dos temporals que van assotar en una setmana al municipi.