Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

La transformació digital del sistema educatiu a debat en la sisena edició de la Trobada de Professorat de Valencià

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

Per a adaptar-la a les noves restriccions marcades pel Consell, les persones interessades podran assistir tant de manera presencial com telemàtica

Castellón Información

La Regidoria d'Educació de Castelló col·labora amb la Fundació Bromera en l'organització de la 6ª Trobada de Professorat de Valencià. L'encontre, sota el títol "Transformació digital: eina fonamental per a la innovació educativa", busca fomentar de la lectura, adaptar l'educació a les noves tecnologies i adquirir nous coneixements sobre tècniques educatives. Per a adaptar-la a les noves restriccions marcades pel Consell, les persones interessades podran assistir a la trobada tant de manera presencial com telemàtica.

"Comptarem amb reconeguts professionals de diferents àmbits per a que compartisquen amb el personal docent la seua experiència i poder així enriquir el catàleg de recursos amb què poder exercir la seua tasca", ha explicat el regidor d'educació, Francesc Mezquita. "En un context com l'actual és molt important que el professorat domine les TIC i que siga capaç d'integrar aquestes eines en la pràctica docent per a fomentar un aprenentatge significatiu, inclusiu i que capaç de respondre a demandes com les que ens ha generat la crisis sanitària", ha assegurat l'edil.

Així doncs, la programació de la 6ª Trobada de Professorat de Valencià està centrada en l'ús de les noves tecnologies en matèria educativa. Així doncs, la primera jornada començarà amb la conferència 'El poder transformador de l'educació' (17.00 hores) de Patricia Campos, activista pels drets de les dones, expilot de les Forces Armades i exentrenadora de futbol. La jornada continuarà amb el taller de la professora Lola Moreno i el professor Herme Ferrando sobre les eines TIC, titolat 'Serious games, Genially i qüestionaris interactius per al foment de la lectura' (18.00 hores). Per tancar aquest primer dia de la trobada, la companyia Esclafit Teatre representarà @Rita_Trobador (19.45 hores).

La segona jornada rependrà les sessions amb la ponència de Cristian Olivé, autor del llibre 'Profes rebels: el repte d'educar a partir de la realitat dels joves', sota el títol 'Videojocs, Instagram, sèries i literatura' (09.00 hores). Després d'una breu pausa, la jornada continuarà amb el taller 'Endinsar-se al bosc' a càrrec de la divulgadora litarària, Anna Juan (11.00 hores). L'escriptor i divulgador sobre filosofia, Enric Senabre, tancarà la jornada amb la conferència 'Ètica portàtil' (12.15 hores).

Les inscripcions estan obertes fins al dia 12 de novembre i es poden fer de manera presencial i en línia. La trobada reuneix al professorat de valencià d'arreu del territori per tractar temes d'actualitat en matèria educativa.