Busca crear un espai de trobada i diàleg entorn del tema sobre el qual gira enguany el Dia Internacional del Turisme: 'Invertir en les persones, el planeta i la prosperitat'.
La Jornada organitzada per l'Aula Intur de Turisme creada per l'a Universitat Jaume 'UJI i Grupo Intur comptarà amb diferents agents tant del món públic com privat especialitzats en la matèria. A més, a la mateixa es farà lliurament dels primers guardons de l'Aula als millors treballs de Final de Grau, Final de Màster i Tesi Doctoral relacionats amb Turisme
L'Organització Mundial del Turisme (OMT) ha destacat recentment que «el turisme mai ha sigut més important per a les nostres economies o les nostres societats» que en aquests moments. El seu potencial és enorme, i per això, tots els agents del sector han d'impulsar aqueix creixement i al mateix temps invertir per a garantir que siga inclusiu i sostenible.
En aquest context, l'Aula Intur de Turisme creada per la Universitat Jaume I i Grupo Intur, celebrarà la seua I Jornada de Turisme Sostenible el pròxim 18 d'octubre a l'UJI amb l'objectiu de crear un espai de trobada i diàleg entorn del tema sobre el qual gira enguany el Dia Internacional del Turisme: «Invertir en les persones, el planeta i la prosperitat».
Durant la jornada, que comptarà amb representants de la Conselleria de Turisme i altres administracions, així com amb diferents agents del sector turístic, s'abordaran aspectes tan importants com ara la col·laboració públic privada, les noves tecnologies aplicades al sector hoteler i s'aprofundirà en els desafiaments i oportunitats que planteja l'operativa turística sostenible.
Després de la jornada es farà lliurament dels primers guardons de l'Aula als millors treballs de Final de Grau, Final de Màster i Tesi Doctoral relacionats amb Turisme. L'objectiu d'aquests reconeixements és incentivar la investigació aplicada a l'àmbit del turisme sostenible especialment a la província.
Aula Intur de Turisme
La Universitat Jaume I i Grupo Intur han creat l'Aula Intur de Turisme amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del territori com a destinació turística d'èxit, a través de la promoció d'una indústria turística més sostenible.
L'Aula també pretén aportar solucions a tots aquells reptes que són reflex de les febleses de la indústria turística: massificació, sobredimensió, baixa rendibilitat, pèrdua de singularitat i autenticitat, banalització i deterioració dels recursos culturals i mediambientals, degeneració de les costes, treball precari, rebuig de part de la ciutadania, etc. Per a això, s'oferiran tota una sèrie d'activitats d'investigació, formació i divulgació de diferent tipus, però amb un mateix fil conductor: la sostenibilitat.