Noticias Castellón
viernes, 22 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Ramón Martínez aborda a l'UJI el desenvolupament de nanosensors per a detectar patògens

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

El Cicle de Conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló continuarà dilluns 5 de novembre amb María Vallet, Premi Jaume I 2018

Castellón Información

Ramón Martínez Máñez, catedràtic del Departament de Química de la Universitat Politècnica de València i Premi Rei Jaume I 2018 de Noves Tecnologies, ha realitzat la segona ponència del Cicle de Conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló de la Universitat Jaume I parlant del progrés en la química biomolecular i la nanotecnologia, que ha donat lloc recentment al disseny de sistemes amb funcions innovadores impulsant en noves direccions àrees com la bio-enginyeria, la bio-detecció, la bio-nanotecnologia i l'administració de fàrmacs.

En la conferència, titulada 'Sistemes d'alliberament controlat i sondes moleculars en aplicacions biomèdiques', el professor Martínez ha destacat que "el desenvolupament de materials híbrids nanoscòpics que mostren la capacitat d'alliberar als hostes atrapats en el seu interior després de l'aplicació d'un estímul extern ha atret una gran atenció·. Aquests dispositius estan basats en un suport porós en el qual es poden emmagatzemar certs compostos i estan tapats amb certes molècules o biomolècules permetent l'alliberament controlat de les espècies atrapades a voluntat. Així, ha expressat que "l'alliberament controlat de fàrmacs, que permet l'alliberament del fàrmac només on vols, és un tractament menys agressiu, redueix la dosi i la toxicitat, i ja existeixen en el mercat fàrmacs nanotecnològics que ho apliquen".

Cicle_Conferencies_2_DLL28A més, el catedràtic ha comentat que un altre camp d'interès en aquest àmbit és el desenvolupament de sensors que són capaços de detectar certs compostos amb un simple canvi de color o de fluorescència.

Finalment, ha presentat exemples recents de la detecció d'espècies d'interès biomèdic, el desenvolupament de materials per a alliberament controlat de fàrmacs i la possibilitat més avançada de dissenyar nanosistemes capaços de comunicar-se.

El Cicle de Conferències de la Càtedra Ciutat de Castelló continuarà dilluns 5 de novembre amb la conferència de María Vallet, Premi Jaume I 2018 de Recerca Bàsica, sobre 'Nanotecnologia en el nostre dia a dia' que tindrà lloc, a les 19 hores, en el Menador espai cultural.