Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 22:28

Espaitec presenta els resultats de projectes innovadors com el 'Mapa tecnològic de la província de Castelló'

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

En la presentació també s'exposaran altres com 'UJI>LAB' i 'Antenes de Transferència de Coneixement'

Castellón Información

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I realitzarà dimarts 17 de desembre a les 9.30 hores a la sala multiusos de l'edifici Espaitec 2 la presentació de resultats de Projectes Innovadors de Espaitec. En la presentació s'exposaran els projectes 'Mapa Tecnològic de la província de Castelló', 'UJI>LAB' i 'Antenes de Transferència de Coneixement'.

El projecte 'Mapa Tecnològic de la província de Castelló' pretén identificar i donar visibilitat a les empreses de base tecnològica i innovadora de la província, així com explorar les possibilitats de sinergies i col·laboracions entre elles.  Un dels objectius principals d'aquest estudi és  geolocalitzar, segmentar i assenyalar les empreses de base tecnològica, sent un projecte en constant evolució i desenvolupament.

UJI>LAB i Antenes de Transferència de Coneixement

El projecte 'UJI>LAB' és en essència un projecte creatiu, que naix de la necessitat de dissenyar solucions de base tecnològica als diferents reptes que la societat demanda a través de mecanismes com els Treballs Fi de Grau o Fi de Màster. Aquest projecte va vinculat a la metodologia cooperativa LivingLab (Marc de la Quàdruple Hèlice: Indústria, Govern, Universitat i Societat), que fomenta la European Network of LivingLabs (Enoll), de la qual Espaitec forma part de la seua junta directiva des de 2011.

Cal destacar, que 'UJI>LAB' disposa d'un FabLab la missió principal del qual és la de convertir idees en prototips reals que puguen ser usats per la societat, per tant es busquen solucions tangibles que puguen desenvolupar-se en futures startups. Per a això, s'ha realitzat una important inversió en maquinària d'última generació com: Impressora 3D, Impressora Resina, Talladora Làser, Traçador de Tall, CNC de Precisió  i CNC de Gran Format.

Finalment, el projecte 'Antenes de Transferència de Coneixement' ha centrat la seua activitat a posar en contacte a professionals d'empreses de l'àrea de Sagunt i Vinaròs i a grups d'investigadors de l'UJI, amb la finalitat d'explorar possibilitats de col·laboració. Per a això s'han realitzat dues jornades de transferència a la ciutat de Sagunt i en el Vinalap de la ciutat de Vinaròs, on s'han facilitat treballs en xarxa i reunions bilaterals entre els professionals de les empreses i els grups d'investigació. Les temàtiques que s'han tractat han sigut, per exemple, el maneig integrat de plagues agrícoles, bioquímica i biotecnologia, ceràmica, vidre i nanotecnologia, enginyeria de fabricació, enginyeria de disseny, enginyeria de residus, electricitat, electrònica i automàtica, refrigeració i climatització, transferències de calor, fred i electricitat, fluids multifàsics, química de l'estat sòlid, riscos ambientals i laborals, re-enginyeria de processos i digitalització empresarial.

Aquests tres projectes innovadors s'han dut a terme gràcies a la col·laboració i finançament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través del conveni de col·laboració entre aquesta institució i la Fundació General de la Universitat Jaume I, per a impulsar la transferència del coneixement i la tecnologia entre universitat i empresa, i donar suport a l'emprenedoria innovadora.