La gala es va celebrar a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb totes les mesures de seguretat
Castellón Información
Els 20ens Premis Ràdio Associació de Catalunya han premiat el programa 'Notes de llibertat', de Vox UJI Ràdio, l'emissora de la Universitat Jaume I, amb el guardó Menció de Qualitat en la categoria d'Innovació. La gala de lliurament dels premis, presentada per Òscar Andreu i Òscar Dalmau, es va celebrar 8 d'octubre de 2020 a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb un públic restringit, atesa l'actual situació sanitària.
'Notes de llibertat' és l'espai sobre música i drets humans de l'emissora universitària de l'UJI, on a més hi col·labora l'ONG Amnistia Internacional. L'equip format pels estudiants de Periodisme i Comunicació Sergi Moyano, Paula Estall, Mònica Serrano, Arnau Pastor i Òscar Martínez, tracta de fer palesa la relació entre les cançons i les lluites recollides en la Declaració Universal dels Drets Humans.
Els premis més importants de la ràdio en català han guardonat aquest programa de l'emissora universitària perquè "planteja d'una manera innovadora la relació entre la música i els drets humans tot creant un potent focus de difusió de reivindicacions en pro de la dignitat humana".
"Des de 'Notes de llibertat' intentem posar-li banda sonora a algunes de les lluites fonamentals per als Drets Humans, una temàtica sovint oblidada en les graelles de les emissores generalistes", va destacar el conductor del programa, Sergi Moyano, durant la seua intervenció en l'acte de lliurament dels premis.
Moyano, que va dedicar el premi a totes les víctimes de l'odi i, especialment, a Guillem Agulló, també va voler reivindicar el paper de les emissores universitàries. "Crec que cal una aposta més decidida, més ferma, de les ràdios universitàries perquè representen una oportunitat de formació per als futurs professional", va afegir.
Per 'Notes de llibertat' han passat veus expertes i personalitats com Amàlia Garrigós, Vicent Pitarch, Maria Josep Picó, Lola Bañón, Joan Francesc Mira o Rosa Maria Calaf, i s'hi han abordat temes com les migracions, els drets lingüístics, el canvi climàtic, la lluita antifeixista, el dret a la informació o el feminisme.