La ponència se centrarà en la manera en què aquest moment històric marcarà la manera de pensar, sentir i comportar-se de diverses generacions
Castellón Información
La Fundació Universitat Jaume I-Empresa organitza una quarta sessió virtual, emmarcada en el cicle de píndoles formatives #FUEUJIonline. L'objectiu és obrir un espai de debat amb el públic general sobre temes relacionats amb el confinament i la situació provocada per la Covid-19.
La professora de la Universitat Jaume I Estefanía Ruíz oferirà el 15 de maig de 2020 de 18 a 19.30 hores, una xarrada en la qual s'analitzarà la manera en què xiquets, xiquetes i adolescents afronten la situació provocada per la pandèmia i com abordar amb ells alguns assumptes relacionats amb el confinament i la malaltia, entre altres.
La ponència se centrarà en la manera en què aquest moment històric marcarà la manera de pensar, sentir i comportar-se de diverses generacions. A través de casos reals, es plantejarà com han viscut els xiquets i xiquetes i adolescents aquest esdeveniment i com s'han adaptat. Durant aquesta sessió s'exposarà com evoluciona el concepte de salut al llarg de les diferents etapes evolutives, quines són les principals preocupacions sobre la malaltia i quines pautes es poden dur a terme des de l'àmbit familiar per a protegir el benestar psicològic dels i les menors. Tot això s'abordarà des d'un enfocament participatiu en el qual les persones assistents podran compartir les seues experiències i inquietuds.
Estefanía Ruíz és professora ajudant doctora a la Universitat Jaume I, pertanyent al departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia. És membre del grup d'investigació «Psicologia de la Salut: Prevenció i Tractament» i codirigeix el curs de «Expert en Avaluació i Intervenció en Psicologia Clínica Infantil i Adolescent». La seua labor docent, investigadora i professional es desenvolupa en l'àmbit de la Psicologia Clínica de la Salut, en concret en l'àrea de personalitat, avaluació i tractaments psicològics.
Ha participat en diversos projectes d'investigació a nivell nacional i internacional i és autora de diferents publicacions acadèmiques i científiques relacionades amb la infància i l'adolescència. Ha coordinat i gestionat programes de promoció de la salut mental en organismes públics. És membre de diferents associacions científiques i professionals de Psicologia Clínica i Psicopatologia.
La FUE-UJI inclourà noves propostes a aquest cicle de píndoles formatives virtuals. No és necessari realitzar inscripció, sols cal accedir a través de la web www.fue.uji.es