Els grups polítics aproven per unanimitat elevar al Ple la supressió de les taxes per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos
Castellón Información
L'Ajuntament de Vila-real avança en el consens dels grups polítics municipals per a sumar esforços en les mesures de prevenció sanitària i sobretot de reactivació econòmica davant la crisi per la pandèmia de coronavirus. En total, la quantia econòmica que l'equip de govern ha posat a disposició per a dur a terme accions fruit de l'escolta activa i de l'acord amb l'oposició ja ascendeix de moment a més d'un milió d'euros, amb els quals “volem caminar cap al renaixement de la ciutat”, ha assegurat l'alcalde, José Benlloch.
La voluntat de diàleg de tots els grups s'ha evidenciat hui mateix amb la proposta de l'alcalde, com a regidor d'Hisenda, de posar a la disposició del consens dels partits un total de 500.000 euros amb la finalitat d'implementar mesures d'impuls econòmic i social, en la línia del Pacte local pel renaixement de Vila-real llançada per Benlloch. Aquesta quantitat procedeix dels estalvis en les partides que l'Ajuntament no ha utilitzat a conseqüència de la crisi sanitària i d'unes altres que ara es reorienten a la necessària reactivació de la ciutat, tal com ha detallat el portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo.
Altres 553.000 euros corresponen a mesures adoptades en les últimes setmanes per l'equip de govern tenint en compte les aportacions de la resta de grups, entre les quals destaquen mesures de prevenció sanitària com els treballs de desinfecció o l’adquisició de màscares per al seu repartiment entre la població; o econòmiques com la supressió de les taxes d'ocupació de via pública per terrasses, mercats i quioscos, amb la qual l'Ajuntament deixarà d'ingressar 180.000 euros enguany.
De fet, respecte a aquest últim tràmit, la comissió d'Hisenda ha aprovat per unanimitat elevar al Ple la proposta de l'alcalde de supressió de les taxes i derogació de les ordenances fiscals per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos amb caràcter retroactiu des del 14 de març, data en que va entrar en vigor el decret de l’estat d’alarma. L'objectiu és ajudar a pal·liar els efectes que la crisi sanitària està tenint en dos sectors importants del teixit econòmic local com són el comerç i l'hostaleria. La mesura s'aprovarà en el pròxim Ple municipal i en la pràctica suposarà que l'Ajuntament a partir d'aqueix moment ja no girarà cap cobrament per l'ocupació de via pública en aquests casos i a més es retornarà la part corresponent a partir del 14 de març si algun comerciant o empresari haguera abonat ja part d'aquestes taxes. Aquesta mesura serà aplicable fins al 31 de desembre, encara que l'alcalde ha assegurat que “estudiarem la possibilitat de prorrogar-la en 2021 en funció de l'evolució de la situació econòmica a la ciutat”.