L'alcalde de Vila-real presenta el Pla de les 3R per reconnectar, retrobar-se amb els veïns i renàixer la ciutat
Entre algunes de les mesures que més destaquen es troba la redefinició del pressupost municipal o que torna 'L'alcalde al barri'
A.K.Herrando/Castellón Información
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat el que serà el Pla de les 3R: Reencontre, reconnexió i renaixement. Després de tres anys marcats per la inestabilitat política en l’àmbit nacional, la pandèmia de la Covid-19 i la recent Guerra a Ucraïna, successos que el primer edil ha descrit com “el pitjor moment de la història d’Espanya dels últims quaranta anys”. Tot això sumat a la pujada de la llum, el gas i l’IPC en un 9,8%.
Amb la intenció de “mantenir el que tenim i hem construït entre tots junts i sense fer un pas enrere”, Benlloch presenta el que serà el pla de Reconnexió, Reencontre i Renaixement.
Reconnexió
Treballant junt amb la societat civil, Benlloch realitzarà una ‘Ronda de Convocatòries‘ presidit per ell mateix i en el qual pretén escoltar als distints consells de la ciutat (Consell Agrari, Consell de Turisme i Oci, Consell de Participació Ciutadana…) amb el fi de dissenyar la Vila-real del 2030.
Torna ‘L’alcalde al barri’
Reencontre
La intenció de la fase de reencontre és reimpulsar projectes que “ja teníem en marxa” com són ‘L’alcalde al barri’ i el ‘Pla de Proximitat de serveis administratius’. ‘L’alcalde al barri‘ va ser una iniciativa en què Benlloch visitava diferents zones de Vila-real per conéixer les preocupacions i necessitats dels veïns, una iniciativa que “el PP va aturar en denunciar que estàvem en continues eleccions” i que ara, “reprendrem amb il·lusió després de Setmana Santa”.
En el ‘Pla de Proximitat de serveis administratius‘, l’alcalde visitava un dia a la setmana als tècnics i funcionaris de l’Ajuntament, de tal manera que es feia un repàs de la planificació de cada regidoria i dels problemes que tenien. Unes iniciatives que Benlloch considera “ens ajuden a focalitzar en els problemes”.
Renaixement
La Taula del Renaixement, en la que participen tots els grups polítics i l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), va nàixer amb l’objectiu de prendre mesures de cara a la Covid-10, però, ara que s’ha convertit en “una malaltia més” i encara que es continuaran prenent mesures en aquest àmbit, continuarà ara per fer front a altres problemes com la Guerra d’Ucraïna.
Redefinició del pressupost municipal
Mesures
1. Redefinició del pressupost. L’alcalde explica que han de redefinir el pressupost i readaptar-lo a la nova realitat, incorporant els romanents que anaven a ser destinats a altres projectes punters i que ara, s’hauran de destinar per pagar les factures de la llum i el gas. A més, caldrà incloure un milió d’euros perquè “només arribem a maig”.
En aquest reajust destaca que “no tocarem el que és prioritari” com solucionar els problemes generats per la Covid-19 o la guerra d’Ucraïna, però sí que “podem tocar altres qüestions com endarrerir traure la plaça pel tècnic de gestió en la regidoria d’Innovació i redistribuir els EMPUJU perquè ens ajuden en diferents regidories”.
2. Convocatòria Taula del Renaixement per marcar el full de ruta a seguir amb la resta de partits.
3. L’Inici de l’Agenda Urbana Espanyola. La Nova Vila-real del s. XXI. En aquest sentit, s’ha de marcar els objectius i reptes que demostren “quina és la Vila-real que volem en el futur”. D’aquesta manera, s’obtindran fons europeus per dissenyar el projecte perquè “amb fons propis resulta impossible”.
Per què ara?
Aquestes mesures i propostes ideades pel primer edil es realitzen ara per diversos motius. En primer lloc, explica la importància que des de fa una setmana s’hagen eliminat totes les restriccions de la Covid-19, inclús els protocols de quarantena, quedant tan sols la mascareta en interiors i que, de segur, molt prompte també es llevara. A banda, els escassos recursos provocats per la pujada de la llum o el gas i la gestió urbanística del PP. Per la qual cosa, “no hi ha millor manera de millorar i avançar que escoltar a la gent” i també de “fer pedagogia perquè entenguen quines coses podem fer i quines no”. Per últim, resulta essencial la subvenció aprovada de l’Agenda Urbana que repercutira en 200.000 euros a l’Ajuntament i que permet marcar els reptes del 2030 i dissenyar la Vila-real del s. XXI.