La ciutat aconsegueix més de 2 milions d'euros, la xifra més gran de la província, per part de la Generalitat
A.K.Herrando/Castellón Información
L’Ajuntament de Vila-real aposta una vegada més per millorar l’ocupació de la ciutat. Per aquesta raó, en els pròxims dos mesos, començaran a treballar en el consistori un total de 136 persones gràcies al programa Empuju i Ecovid amb una subvenció que supera els 2 milions d’euros. Vila-real es converteix en la ciutat de la província de Castelló que més diners ha aconseguit per part de la Generalitat Valenciana gràcies al projecte presentat per l’ajuntament. Projecte amb “voluntat política” de continuar oferint oportunitat als vila-realencs i de què Vila-real avance després de la pandèmia.
L’alcalde de Vila-real i actual regidor d’Economia, José Benlloch, ha presentat el que és el Pla d’Ocupació més ambiciós dels últims deu anys, ja que es contractaran més de 130 persones amb una duració d’un any que s’establiran en diferents departaments dins del consistori.
Per una part, 10 treballadors de diferents àmbits com la informàtica, l’arquitectura, la psicologia o l’advocacia s’introduiran dins de l’Agència Local d’Innovació amb l’objectiu de “mirar a Europa i mirar al món” i així, treballar en la captació d’ajudes europees a les que Vila-real puga presentar-se.
Per altra banda, 26 treballadors s’introduiran a les brigades SPV perquè “la Vila-real actual té altres necessitats” i es millorarà la qualitat de vida dels ciutadans amb un servei d’actuació de vesprada, ja que fins ara es treballava fins a les 15:00 h i a més, un servei de resposta ràpida que permetrà que en el mateix dies s’arreglen problemes com que un fanal no vaja bé. D’aquesta manera, Benlloch pretén atendre als vila-realencs i avançar com ciutat.
Per últim, 14 treballadors s’introduiran en la millora de la gestió municipal pel que se situaran en departaments i regidories distintes dins del consistori. Els seleccionats per SERVEF passaran unes entrevistes per conéixer en quin departament encaixen millor, estan més còmodes i són més funcionals.
Líders en la lluita contra l’atur
L’alcalde es mostra satisfet amb el Pla de Renaixement de Vila-real postcovid que permetrà que Vila-real continue sent la ciutat amb menys atur de la Comunitat Valenciana. Una dada en la qual “no volem conformar-mos” indica Benlloch. I es que la ciutat de la Plana Baixa va començar l’any 2012 amb “l’atur més brutal” amb 6.541 aturats. Ara, en 2021 se situa amb 3.876 persones en atur, el que suposa el 15,52% i demostra que “Vila-real es mou de nou“. I és que, altres ciutats amb més de 40.000 habitants tenen fins a dos punts més. La ciutat de Valencià arriba al 17,15% “amb totes les oportunitats i infraestructures que té una ciutat com aquesta” i Castelló de la Plana se situa en 17,29%. “El projecte de ciutat és viable perquè genera economia, productivitat i oportunitats” assenyala el regidor d’Economia.
El nou pla d’Ocupació
El primer edil vol agrair especialment al departament d'Alcaldia que ha fet un "enorme treball" per presentar el projecte. Als programes Empuju i Ecovid se sumen uns altres com Emcorp, Inem Agrari, Pla d'ocupació de la Diputació o el taller d'ocupació, fins a arribar a un total de 136 persones i una inversió de 2.313.414 euros, dels quals la Generalitat Valenciana aporta 2.025.400 euros i l'Ajuntament de Vila-real 288.013 euros."Una subvenció que ens permet incloure 136 nous treballadors i que no seria possible si l'haguera d'aportar del consistori perquè tenim el major endeutament de la història de la democràcia".
El programa Empuju i Ecovid permet que Vila-real contracte a 25 persones menors de 30 anys i 25 persones majors de 30 que “ens ajudarà a fer renàixer la ciutat” i que suposa l’ampliació de la plantilla de l’ajuntament en un 30%.
Amb aquest pla d’Ocupació, Benlloch es mostra esperançador i assegura: “Estic convençut que anem pel bon camí. És una aposta potent per garantir que Vila-real renaix en 2022″. I és que, optar a subvencions com aquestes permet que s’augmenten les oportunitats dels beneficiaris i els més joves es queden en la ciutat abans d’anar-se’n fora, però també els permet millorar les seues competències i perspectives de futur: “el 50% obté treball després de participar en aquests programes i molts d’ells acaben treballant en administracions públiques“. Fins ara, Vila-real ha beneficiat a més de 800 persones amb més de 10 milions d’euros en plans d’Ocupació en cinc anys.