L'Ajuntament reclama a la Generalitat implementar el Pla d'Equiparació Salarial, amb crítiques al model de gestió del Partit Popular
L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui, en el Ple ordinari, dues mocions que aborden qüestions fonamentals per a la ciutat. D’una banda, la reclamació d'una solució urgent per a l’homologació salarial en els centres sociosanitaris, aprovada amb els vots a favor del PSOE, Compromís i el regidor no adscrit, Manu Rubert, l’abstenció de VOX i el vot en contra del PP, i d’altra, la restitució de 833 places docents en l’àmbit educatiu. La sessió ha comptat amb la presència de personal de la residència Verge de Gràcia, que ha pogut seguir el debat sobre la moció presentada per l’equip de Govern.
La primera de les mocions ha estat presentada per l'equip de Govern per exigir a la Generalitat la implementació immediata del Pla d’Equiparació Salarial en els centres de titularitat pública i gestió integral de la Comunitat Valenciana. Aquest pla, acordat pel Govern del Botànic, corregeix les desigualtats salarials entre el personal dels centres de gestió directa de l’administració i els centres de gestió privada.
Segons ha destacat l'alcalde, José Benlloch, “és imprescindible que la Generalitat complisca amb els acords laborals per a garantir que el personal que cuida les persones majors reba el mateix tracte que els treballadors d’altres àmbits públics”. A més, ha volgut recordar que “la retirada de l’impost de patrimoni per part del senyor Mazón, li ha costat a la Generalitat 500 milions d’euros. Ha intentat fer creure a les persones més humils i als obrers que açò anava a millorar les seues vides, però la realitat és que està aplicant la mateixa política que ha aplicat el PP tota la vida, les retallades socials”.
Per la seua part, la vicealcaldessa Maria Fajardo, ha assenyalat que “la situació de precarietat laboral no només afecta els treballadors i treballadores, sinó que també posa en risc la qualitat del servei que reben les persones majors. Malauradament, la memòria col·lectiva és massa curta, perquè durant la pandèmia no dubtàvem a aplaudir al personal sociosanitari. Hem d’anar en el camí de la consolidació de places públiques per tal d’enfortir els equips de treballadors i treballadores del sector de serveis socials.”
També el regidor de Serveis Socials, Toni Marín, ha insistit en la necessitat de regularitzar amb urgència els contractes dels centres residencials amb contractes vençuts i ha denunciat el model del PP, ja que segons ha manifestat “aquest (model) va encaminat a la privatització del sector, com ja van fer quan governaven”.
Aquest mateix matí, membres de l'equip de Govern, com la vicealcaldessa, Maria Fajardo, i els regidors Toni Marín, Diego Vila, Javier López i Ana Torres, han participat en una concentració convocada pel sindicat CCOO davant la residència Verge de Gràcia per a exigir el compliment del conveni d'homologació salarial. "És una reivindicació justa, i com a Govern local donem ple suport als treballadors i treballadores així com a les seues famílies", ha manifestat Fajardo durant l'acte.
El regidor Santi Cortells reclama la restitució de 833 places docents
D'altra banda, el Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció per reclamar l’aplicació immediata dels acords de plantilles de professorat de 2023, que inclou la restitució de 833 places docents anul·lades pel Govern del Partit Popular, però protegides per una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià. Segons ha explicat Cortells, portaveu adjunt del grup, "aquestes places són clau per garantir un millor servei educatiu als centres d’Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional". Cortells ha subratllat que la sentència permetrà a Vila-real gaudir d'una educació de més qualitat, malgrat les retallades imposades per la Conselleria d'Educació del Partit Popular.
La moció, que ha estat aprovada amb els vots a favor del PSOE i Compromís, l’abstenció del regidor no adscrit, Manu Rubert, i els vots en contra de PP i VOX, ha denunciat les polítiques de retallades i la persecució del valencià, i ha exigit la restitució de les places per tal de reduir la càrrega burocràtica i millorar la qualitat educativa. "Gràcies a aquesta decisió judicial, els xiquets i xiquetes de Vila-real veuran millores significatives en la seua educació", ha afirmat Cortells.