Sara Recatalà inclou novetats al FitCarrer com la programació familiar, les sessions golfes o un mestre de cerimònies
A.K.Herrando/Castellón Información
La 34 edició del festival emblema de la ciutat, el FitCarrer torna a prendre els carrers el 6, 7 i 8 de maig. Enguany, com novetats, aposten per incorporar programació familiar amb activitats matinals i aprofiten l’eliminació del reglament de la Covid-19 per celebrar les ‘sessions golfes’ i espectacles en noves localitzacions que permetran gaudir més, si cap, del festival. També comptaran amb un mestre de cerimònies que presentarà i amenitzarà cada un dels esdeveniments.
Aquesta és una de les edicions “més esperades i desitjades”, sobretot després de la polèmica sorgida per l’endarreriment i posterior modificació per part del consistori. No obstant això, segons explica la nova directora, Sara Recatalà, els inconvenients es van resoldre en un parell de dies i encara que hi ha hagut “algun canvi i hem hagut de refer algunes qüestions, s’ha pogut consolidar ràpidament”.
D’aquesta manera, i “fent grans esforços econòmics i personals per part de l’Ajuntament, esperem que aquesta edició marque un punt i avant en el festival” explica la regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblàs, que s’ha encarregat del festival després dels problemes sorgits.
Un total de 29 espectacles
La programació, encara que es detallarà amb dates i horaris més endavant, avancen que compta amb un total de 29 representacions de 22 companyes, de les quals hi ha cinc locals, catorze nacionals i tres internacionals. Des cinc locals, dos “ens oferiran una estrena mundial” explica Recatalà qui també ha volgut agrair a Pau Ayet, director del festival fins ara, pel seu treball per consolidar l’esdeveniment. Entre les companyes destaquen Scura Plats, Escandall, Visitants, A Tempo Dansa, La larvaria, Las conchers, Trapu Zaharra, Brincadeira, La industrial teatrera, Pista Catro, La tal, Maduixa, Rui Paixao, Entre Nous o Hilbur.
Cartell reivindicatiu
Per altra part, el dissenyador del cartell, Roger Pardo, ha explicat que en aquesta 34 edicion ha volgut reivindicar el paper de la cultura que és un “bé essencial i no un producte de luxe”.
Pel que ha dissenyat quatre cartells que juguen amb la dualitat de tornar al carrer i la reivindicació perquè “la cultura tinga el paper necessari que hui dia no té”.