Gómez i Gisbert informen de que s'ìnstalarà un punt d’informació i activitats al concert de Despistaos i a les penyes
Castellón Información
La campanya '(No) Conéixer els límits (no) t’ajuda a gaudir, que substitueix des de maig a la popularment coneguda com Coneixement!', torna durant els festejos de la Mare de Déu de Gràcia per a seguir demanant als més joves responsabilitat i moderació en el consum d'alcohol i substàncies.
La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de la Regidoria de Sanitat és l'encarregada de promoure aquesta iniciativa, que integra els més joves de la ciutat i que compta amb continuïtat en el temps més enllà dels festejos.
En aquesta ocasió, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i el tècnica de l’UPPCA, José Gisbert, han donat a conèixer l'activitat concreta que tindrà lloc el proper divendres 7, durant el concert de Despistaos, que tindrà lloc a la plaça Major.
“Tot i que siga una nova campanya, l'objectiu segueix sent el mateix, demanar coneixement, però amb un altre format”, explica Gómez. Així, s'instal·larà una carpa en la zona, que tant abans, com durant i després del concert comptarà amb una desena de mediadors i observadors formats per a sensibilitzar sobre els riscos relacionats amb el consum, que llançaran missatges clars i senzills a tots els assistents.
“El millor d'aquesta campanya és que són persones joves, que es dirigiran a altres persones joves que estan consumint alcohol, d'igual a igual, i que prendran nota també dels hàbits i la situació d'oci i consum que es detecten”, apunta Gisbert.
Durant l'esdeveniment, les persones que desitgen acostar-se al punt d'informació podran participar en jocs i experiències de sensibilització sobre els riscos de l'alcohol i altres drogues. “Hi haurà activitats online de preguntes sobre aspectes preventius, una simulació dels efectes de les substàncies mitjançant jocs d'equilibris amb ulleres especials, un photo-call amb missatges preventius perquè la gent es faça fotos i les puge a les xarxes socials i proves d’alcoholímetre per a qui desitge realitzar-se-la, amb premis i regals per als qui donen un resultat de 0,0”, explica el tècnic.
La campanya també arribarà a les penyes, ja que els mediadors passaran pels casals i lliuraran el decàleg de la iniciativa “perquè ho consulten i posen en un lloc visible, si encara no el tenen”. “L'objectiu és minimitzar els danys i arribar al públic més jove amb gent de la seua mateixa edat i perfil, aconseguint que fins i tot en les pròpies penyes, aquells membres amb major seguiment, credibilitat o lideratge, siguen els qui s'encarreguen d'establir límits entre els seus companys i transmeten un missatge que deixe clar que passar-se no és sinònim de diversió”, assenyala Gisbert, “el missatge ja no ha d'arribar-los des de l'Ajuntament, sinó des d'un company del seu mateix col·lectiu”.
En aquest sentit, tant Gisbert com Gómez fan una crida perquè els joves de fins a 35 anys que així ho desitgen se sumen a la xarxa d'agents que treballen per a canviar gradualment les formes d'oci en el temps lliure. “La campanya també serveix per a atraure als qui vulguen implicar-se en el projecte, ja que el seu missatge sempre serà més directe i efectiu”, apunta el tècnic, al mateix temps que assegura que també es vol conscienciar a qui ven alcohol a menors d'edat.
“Esperem que la iniciativa servisca per a acostar-se als veïns més joves i els ajude a reflexionar i implicar-se perquè cada vegada més aprenguen a conèixer els seus límits i deixen l'alcohol a un costat a l'hora de divertir-se”, indica Gómez. La web amb totes les recomanacions i més informació de la campanya és coneixerelslimits.vila-real.es.