Obiol destaca que "treballem per ser una ciutat més sostenible i accesible" i actuaran també en la seguretat als carrils bici
Castellón Información
El desenvolupament del Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament a Vila-real, l'increment de la seguretat viària en els carrils bici o el desenvolupament normatiu de les noves formes de mobilitat urbana són alguns dels reptes que el departament de Mobilitat es planteja per al 2021. D'aquesta manera, l'àrea que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol tanca un exercici d'intensa activitat amb la mirada posada ja en noves actuacions que permeten avançar en la consolidació de l'aposta per la mobilitat urbana sostenible a Vila-real.
“En els últims anys, hem fet importants avanços en la mobilitat urbana sostenible, amb la implantació del primer autobús urbà gratuït, la millora i creació de nous aparcaments o la implantació de la primera xarxa de carrils bici a la ciutat, a més de les contínues actuacions de millora de la seguretat del trànsit i la mobilitat en diferents punts de la ciutat. En 2020, malgrat les extraordinàries circumstàncies que ens ha imposat la covid-19, no hem deixat d'avançar en aquesta mateixa línia i ho continuarem fent, en la mesura en què ens siga possible, per a fer de Vila-real una ciutat més accessible, amable i sostenible”, assenyala Obiol.
En el Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament, l'àrea de Mobilitat ha introduït en 2020 per primera vegada l'aparcament en bateria invertida (espiga), millorant la seguretat i ordenant prop de 200 places als carrers de Penyagolosa (90) i Cordó (100). A aquestes actuacions, que inclouen també zones PMR i de motos, se sumen altres com la implantació d'estacionament en rotació en el camí Vell Castelló-Onda (tram entre avinguda de Castelló i carrer Riu), la reordenació d'accessos a l'aparcament en superfície del carrer del Cardenal Tarancón o la millora del pàrquing de la plaça de Colom, amb 21 places en rotació compatibles amb l'ús dels veïns de la zona. L'objectiu del departament per al present exercici és continuar desplegant aquest programa, amb noves actuacions d'introducció de la bateria invertida en punts com el carrer del Riu Ebre, l'execució del pla de millora de l'estacionament en la Bóvila o la creació de noves zones d'estacionament en zones d'especial interés, com les proximitats del Centre de Tecnificació Esportiva.
La millora de la seguretat del trànsit rodat, amb col·locació de fites per a millorar girs i altres problemes en diferents punts de la ciutat, actuació en accessos com l'entrada a la plaça Major pel carrer de Ramón y Cajal o la gestió del Pla de millora d'espais per a vianants, amb el tall al trànsit de diferents trams urbans durant la desescalada per la pandèmia de la covid-19, són unes altres de les actuacions que marquen l'exercici 2020 en l'àrea de Mobilitat. El departament, a més, ha introduït per primera vegada la gestió de vehicles de mobilitat personal (VMP), amb l'adquisició de dues bases d'aparcament i recàrrega de patinets elèctrics i altres dispositius, una actuació que tindrà continuïtat en els pròxims mesos en el desenvolupament d'una ordenança municipal de VMP. A aquestes actuacions se suma la recent reunió amb el coordinador del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana del Ministeri de Transports i delegat de Relacions Institucionals de Renfe, Juan Carlos Fulgencio, per a la creació d'un bescanviador de transports en l'estació.
Durant 2021, a més, es continuarà avançant en la millora dels accessos a centres docents i en la consolidació i millora del servei d'autobús urbà gratuït, amb actuacions com l'adequació de parades d'inici de les línies de bus. Entre els objectius de l'àrea de Mobilitat per al present exercici destaquen també l'estudi de la implantació d'una rotonda en l'encreuament entre els carrers dels Atrevits i del Molí Bisbal i la millora de la senyalització i la seguretat en els carrils de bici de la ciutat que suma ja vuit quilòmetres. El departament que dirigeix Obiol treballa també en la redacció d'una ordenança de mobilitat sostenible.