L'índex Dyntra valora en positiu la informació sobre urbanisme i obres públiques però suspén al consistori en dades obertes o economia. La localitat compleix 56 dels 162 indicadors analitzats i manté com a repte recuperar la seua hegemonia
Les últimes dades facilitades per l'observatori Dyntra assenyalen que l'Ajuntament de Vila-real manté en exposició 56 dels 162 indicadors publicats, un fet que redueix fins al global fins al 34,57% i la situa com la sisena localitat de la província en transparència. En aquest 2024, l'informe anual situa al municipi en la posició 41 dels 78 ajuntaments examinats de més de 15.000 habitants de la Comunitat.
La localitat va aconseguir el cim del rànquing provincial en 2018, quan va complir més del 52% dels indicadors de transparència i va quedar en el lloc número 12 de l'autonomia. Les dificultats dels últims anys, per damunt de tot en el capítol de personal, han minvat aquest àmbit que en les pròximes setmanes quedarà a càrrec de Santi Cortells com a regidor delegat.
Per sectors, la ciutat manté en el 0% l'espai de dades obertes facilitades i suspén també en transparència economicofinancera (22,22%) i transparència municipal (27,69%). La puntuació millora en el cas de les contractacions de serveis (37,5%) -mancant actes de la mesa de contractació, la quantia de les operacions amb els proveïdors més importants o la despesa en publicitat institucional- i en urbanisme i obres públiques, on les xifres s'eleven fins al 45%.
En aquest últim cas, Dyntra puntua amb el màxim nivell la difusió de plans d'ordenació urbana i convenis urbanístics, xifra que baixa a la meitat en el cas de requalificacions i adjudicacions urbanístiques al no publicar l'Ajuntament informació precisa dels convenis urbanístics municipals. Pitjor nota obté l'apartat d'anuncis i licitacions d'obres públiques, en tant que la pàgina web municipal no publica ni projectes, plecs, modificacions de projectes de les obres més importants ni les actes de la comissió informativa d'obres i urbanisme.
L'espai millor valorat és el de participació i col·laboració ciutadana, que aconsegueix el 51,52%, amb la informació i atenció al ciutadà com l'apartat més complet. La comunicació d'incidències, els horaris d'instal·lacions, l'oficina d'atenció ciutadana o la informació sobre trànsit i la situació mediambiental són alguns dels apartats que compleix el consistori en aquest bloc d'anàlisi.