Les propostes dels Pressupostos Participatius se centren en la creació de zones de joc infantil o l'eliminació de barreres arquitectòniques
Castellón Información
La proposta per a fomentar la inserció laboral de persones amb diversitat funcional s’ha situat com la iniciativa més votada en aquesta edició dels Pressupostos Participatius, seguida, en els primers llocs, d’altres peticions per a la millora de l’accessibilitat i la renovació i creació de zones de joc infantils. Aquest diumenge ha finalitzat la fase de votació de les 15 iniciatives que van superar la revisió i baremació tècnica i l’elecció dels veïns i veïnes que han votat a través de la plataforma en línia ha tingut un marcat caràcter social. Així, la proposta que major nombre de vots ha registrat ha sigut la inserció laboral de persones amb diversitat funcional, “un projecte en el qual ja estem treballant de la mà d’entitats com XiCaEs”, subratlla la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca.
També estan entre les peticions amb major nombre de suports aquelles relatives a la millora de l’accessibilitat, com l’eliminació de barreres arquitectòniques en les voreres o la instal·lació de contenidors de recollida de residus accessibles i adaptats. En aquest cas, “l’Ajuntament també ha realitzat ja nombroses accions en els últims anys, a través de contracte de millora de l’accessibilitat en la via pública, i estem en procés d’adjudicació del servei de recollida de residus i neteja viària, en el qual també es té en compte l’accessibilitat”, indica la regidora.
No obstant això, “a partir de la votació de les propostes, traslladarem les peticions a les diferents regidories perquè intenten donar prioritat a aquestes iniciatives en els pressupostos de 2022”. Així, també es donarà trasllat de la segona proposta més votada dels Pressupostos Participatius: el control de la plaga de tórtores en la plaça Sant Ferran, una problemàtica que “ja ha sigut posada en coneixement de la Regidoria de Sanitat per a tractar de donar-li solució com més prompte millor”, segons Caravaca.
Al costat de les propostes relatives a l’accessibilitat, també han rebut un bon nombre de vots les sol·licituds per a la instal·lació de sistemes d’energia solar en edificis municipals, la renovació de la zona de jocs infantils de l’Ermita i la creació de zones de jocs infantils de 0 a 3 anys.
A aquestes iniciatives segueixen, per nombre de vots, altres com la creació d’espais per a la circulació de patinets i bicicletes, o la campanya per al foment de l’ús de la bicicleta, el transport públic i la mobilitat sostenible. Els segueixen la millora del parc situat al costat del col·legi Botànic Calduch i la creació d’una pista d’atletisme. Tanquen el llistat la millora de la senyalització de les zones per a ciclistes, vianants i patinets, les actuacions de millora de l’accessibilitat en edificis públics i la creació d’un parc caní en el barri de Santa Sofia.
Miriam Caravaca ha explicat que en les pròximes setmanes es constituirà la comissió de seguiment dels Pressupostos Participatius, de la qual formaran part representants del Consell de Participació Ciutadana, i que serà l’encarregada de supervisar l’execució de les propostes. “Les peticions es faran arribar a les diferents regidories i esperem poder executar el major número possible en els pressupostos de 2022”, conclou.