L'anàlisi atmosfèrica dóna bons resultats quant al control dels paràmetres d’IAQ establerts per la normativa vigent, a excepció d'una lleugera presència de fongs en ambient
Castellón Información
L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Territori, ha avaluat la qualitat ambiental a l'interior dels edificis municipals per a certificar el bon estat de les dependències, el correcte funcionament dels sistemes de ventilació i climatització o el compliment dels paràmetres de temperatura i humitat, entre altres aspectes. L'auditoria de qualitat de l'aire interior, d'obligat compliment en la normativa vigent, ha analitzat l'estat de l'edifici de l'ajuntament, la piscina municipal Yurema Requena, l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, el centre social i la prefectura de la Policia Local.
“La qualitat de l'aire no es limita tan sols a l'atmosfera exterior; també els espais interiors tenen un paper fonamental en el manteniment dels estàndards de qualitat essencials per a la salut de les persones i el desenvolupament sostenible de la nostra societats”, argumenta el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que, des de 2013, el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques als Edificis (RITE) determina la necessitat de certificar la Qualitat de l'Aire Interior (IAQ) en determinats immobles a través d'una auditoria. “Com a Ciutat de l'Esport i la Salut que som, l'equip de govern de Vila-real és absolutament sensible amb la necessitat de garantir la qualitat ambiental, tant exterior com a l'interior dels edificis que són de la nostra competència. Per açò, hem procedit a l'anàlisi atmosfèrica en dependències municipals, que ens dóna bons resultats quant al control dels paràmetres d’IAQ establerts per la normativa vigent, a excepció d'una lleugera presència de fongs en ambient, habituals en aquest tipus de construccions, que es regularan amb la higienització de les instal·lacions”, detalla Obiol.
“Encara hi ha molt per explorar en el camp de la qualitat de l'aire interior, però les últimes recerques demostren que, en els països industrialitzats, la major part de les persones passem més d'un 80% del nostre temps en espais interiors i la qualitat ambiental d'aquests recintes també afecta el nostre benestar i la nostra salut. L'Ajuntament de Vila-real és sensible amb aquesta realitat i, amb aquesta auditoria ambiental interior, volem servir de referència i començar a donar passos tant en la conscienciació social com, per descomptat, per a millorar la qualitat de les nostres dependències, perquè açò també repercutirà en el confort, el benestar i la salut de les persones”, conclou.