Noticias Castellón
jueves, 21 de noviembre de 2024 | Última actualización: 15:06

Vila-real rehabilita l'Alberg de la Mare de Déu de Gràcia per a optimitzar el seu ús

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L'obra que impulsa l'Ajuntament, amb una inversió de 503.000 euros, compta amb el suport de la Diputació

L'Ajuntament de Vila-real ha escomés les obres de rehabilitació i ampliació de l'Alberg de la Mare de Déu de Gràcia, un projecte que té com a principal objectiu optimitzar els usos d'aquest espai, integrant-lo en l'entorn i respectant la singularitat arquitectònica d'aquest. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat aquest matí l'obra acompanyat pels arquitectes de l'estudi Emac, Pau Batalla i Miguel Martínez, autors del projecte, a més de representants de l'empresa Zarzoso, que duu a terme els treballs.

Obiol ha assenyalat que “estem davant un projecte digne, de primera divisió, que ens permetrà guanyar nous usos per a l'alberg, amb la construcció d'un pavelló envidrat, però que sobretot servirà per a dignificar i rehabilitar l'edifici”, situat en ple paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

El regidor de Vila-real ha subratllat el treball que han realitzat els arquitectes, que compten amb una àmplia i reconeguda experiència dirigint obres i guanyant concursos d'idees, i ha agraït també a l'empresa Zarzoso la seua predisposició i col·laboració per a fer realitat un projecte “que ens ha costat molt d'esforç tirar avant pels contratemps en les licitacions”.

Finalment, en l'última licitació, l'obra s'ha adjudicat per import de 503.000 euros i un termini d'execució de sis mesos. La Diputació de Castelló aporta gran part del finançament, 360.000 euros, per la qual cosa Obiol ha agraït a la institució provincial la seua col·laboració.

El regidor ha posat l'accent que la rehabilitació aposta per mantindre la singularitat i idiosincràsia de l'immoble, que es va projectar en 1930 com a part d'un gran projecte de l'arquitecte Eugenio Cendoya per a urbanitzar tot el paratge construint una ciutat-jardí. Finalment, per diferents circumstàncies, el projecte ‘Mucho aire y mucho sol’ es va substanciar únicament en l'escalinata i l'alberg, concebut com un pavelló d'estiu.

Per part seua, Pau Batalla ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real el suport i l'oportunitat professional que suposa aquesta intervenció arquitectònica, ja que “el Termet és un dels espais més emblemàtics de Vila-real i de la comarca”. L'arquitecte ha destacat com a element central de l'obra la construcció d'un pavelló envidrat “que convertisca aquest alberg en un espai del segle XXI”.

Batalla ha detallat que “la idea del projecte és retornar l'edifici a l'activitat i a l'actualitat”. L'element més destacat el pavelló frontal que pren els arcs de les llindes de les finestres com a referència per a projectar un espai cobert amb voltes catalanes i envidrat que ampliarà la superfície coberta de l'alberg i que serviria com a espai multiusos amb una superfície d'uns 50 metres quadrats. També es reurbanitza tot l'entorn i es posa en valor la cara nord de l'edifici que mira al riu.