Aquesta segona edició durarà fins al 15 de desembre i s'espera que s'adherisquen nous establiments
A.K.Herrando/Castellón Información
La targeta ‘Fem Poble‘ torna amb una segona campanya després de l’època d’estiu on es van destinar 100.000 euros de pressupost i va arribar a beneficiar a 365 comerços de la ciutat. Ara, la targeta comptarà amb un pressupost de 180.000 euros en els quals es donarà fins a un 40% de bonificació de l’1 de novembre al 15 de desembre. Una oportunitat idònia per realitzar les futures compres de Nadal avançades i en les quals, de cada 200€ es retornaran 80€ als clients per gastar en altres comerços, segons explica el regidor de Comerç, Diego Vila.
Aquesta targeta és gratuïta i es pot adquirir des de la pàgina web de 'VilaTenda' o des de les oficines de la Caixa Rural o la Fundació Caixa Rural. El regidor recorda que no cal tindre vinculació en aquesta entitat per gaudir de la ferramenta que no només ajuda a pal·liar la crisi derivada de la pandèmia sinó que permet que els vila-realencs i vila-realenques “estiguen al costat del comerç local”.
El director de la Caixa Rural, Manuel Cubertorer, ha explicat que des de la posada en marxa de la campanya ‘Comprant al poble, Fem Poble’ s’han fet ja 800 targetes i s’han beneficiat 365 establiments, dels quals 200 ja estan adherits, és a dir, el 85% de les compres s’han fet a comerços vinculats, per la qual cosa anima a tots aquells establiments que encara no s’han animat, que no dubten en adherir-se perquè s’ha demostrat que els beneficia. Aquest procés també es pot fer des de VilaTenda o en les oficines de la fundació, en horari de dilluns a divendres d’11 h a 14 h o de dilluns a dijous de 17 h a 20 h. Cubertorer fa una crida tant a clients com a comerços perquè “és positiu continuar en el projecte”.
A aquest projecte se sumen tant Ucovi com Ashiovi que consideren aquesta una “molt bona iniciativa” per ajudar al comerç local que s’ha vist afectat per la Covid-19. Teresa Esteve, directora d’Ucovi, recorda els beneficis d’apostar per la compra de proximitat que permet un comerç més sostenible, estabilitat laboral, protecció del medi ambient i confiança. Des d’Ashiovi, Emilio Miralles, explica que l’hostaleria de Vila-real continua lluitant perquè la gent no se’n vaja del poble a altres poblacions properes com Castelló, i per això és necessari que es done a conéixer aquesta targeta que encara és desconeguda per a molts.