Castellón Información
La regidoria de Medi Ambient, en col•laboració amb la d'Educació, han presentat aquest dilluns el nou cicle de xerrades educatives que pròximament es duran a terme en els col•legis públics i concertats de la localitat.
Aquestes estaran destinades a alumnes de segon de Primària, als quals un entès en apicultura explicarà la importància que tenen les abelles per al manteniment dels nostres ecosistemes.
"La intenció és tenir quatre cicles de xerrades educatives anuals sobre temes relacionats amb el medi ambient a les escoles vinarossenques. D'aquesta manera, aquest curs tindrem el cicle d'apicultura, un altre sobre l'ús d'eco-pops, les visites a la planta de reciclatge de Cervera i les xerrades per al reciclatge d'oli d'ús domèstic que es duen a terme amb els alumnes de 4t de Primària ", ha assenyalat el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner.
Begoña López, regidora d'Educació, ha assenyalat que "aquesta formació és important per conscienciar els xiquets i xiquetes sobre el reciclatge i altres temes d'interès, per la qual cosa des de la regidoria s'estan donant totes les facilitats perquè puguen dur-se a terme aquests cicles de xerrades impulsats des de Medi Ambient ".
El CEIP Mare de Déu de la Misericòrdia al capdavant
Durant la presentació, Moliner ha donat a conèixer també les últimes dades de reciclatge d'oli d'ús domèstic en els contenidors especials instal•lats a les rodalies dels col•legis i ha avançat que, com ha passat anteriorment, el CEIP Mare de Déu de la Misericòrdia continua sent líder en aquesta iniciativa, amb un total de 134 kg d'oli reciclat.
El segueix el CEIP Sant Sebastià, amb 71,4 kg, la Consolació, amb 59,7 kg., el Manuel Foguet, amb 57,3 kg, la Divina Providència, amb 42,7 kg, el Jaume I, amb 33, 9 Kg. i el CEIP Ntra. Sra. de l'Assumpció, amb 22,8 kg. A més d'això, en altres punts també s'han aconseguit bons resultats, com els següents: 94,2 Kg en País Valencià, 76,2 Kg en Pablo Ruiz Picasso (zona Mercadona) i 55,2 kg en Pablo Ruiz Picasso (zona Bàscula). En total, en el que va de 2017 s'han aconseguit reciclar, per tant, 647,4 kg d'oli vegetal d'ús domèstic.
Lluita contra el mosquit tigre
Finalment, el regidor de Medi Ambient ha conclòs la roda de premsa explicant que des de la regidoria i l'empresa adjudicatària del contracte per al control de plagues, Lokímica, es continua amb els tractaments per evitar la proliferació del mosquit a la localitat.
Moliner ha tornat a recordar que per a això és indispensable la col•laboració ciutadana i ha afegit que ja s'han rebut les ajudes de la Diputació de Castelló per a la lluita contra el mosquit durant el 2016, per valor de 10.333,20 euros. "És una bona notícia, ja que això significa que els tractaments que s'han realitzat amb l'empresa contractada des de juny a desembre, han sortit pràcticament a cost zero per a l'Ajuntament".