Diverses universitats han mostrat la seua predisposició a sumar-se a la campanya, com són la Harvard Birmingham i Edimburg, Bremen, Colònia i Leipzig i la de Jerusalem
Castellón Información
El programa Voluntariat pel valencià, impulsat per la Regidoria de Normalització Lingüística en col·laboració amb Escola Valenciana i l'Associació Cultural Socarrats, ha lliurat aquesta vesprada els diplomes a les 28 parelles lingüístiques formades en aquesta campanya. Durant l'acte de clausura, celebrat en la Casa dels Mundina, el regidor de l'àrea, Santi Cortells, ha felicitat als participants i els ha animat a seguir en contacte i conversant en valencià com a fórmula per a millorar les competències lingüístiques i també per a afavorir la integració i la interculturalitat.
Cortells s'ha mostrat molt satisfet amb el funcionament del programa, que va arrancar el passat mes de març amb 28 parelles lingüístiques, formades per aprenents que desitgen millorar el seu coneixement de la llengua i cultura valencianes i per voluntaris disposats a compartir una hora a la setmana durant 10 setmanes amb la seua 'parella' lingüística.
“Per a nosaltres és tot un èxit que la campanya haja tingut aquesta acollida novament”, indica Cortells, qui destaca que enguany, per primera vegada, el programa s'ha obert també a la participació virtual. “En total són 16 les persones que es van inscriure per a ser voluntaris virtuals, tots ells estudiants de la Universitat Jaume I, la qual cosa ens ha animat a proposar la participació en la iniciativa a estudiants que aprenen valencià en universitats de tot el món, gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament de Vila-real a la Xarxa Llull”, explica l'edil. Gràcies a les gestions conjuntes de la Regidoria i d’Escola Valenciana, diverses universitats han mostrat la seua predisposició a sumar-se a la campanya, com són la Universitat de Harvard (EUA), les de Birmingham i Edimburg (Regne Unit i Escòcia), les de Bremen, Colònia i Leipzig (Alemanya) i la de Jerusalem (Israel). “Finalment, s'han confeccionat dues parelles virtuals entre estudiants de l’UJI i estudiants de català de la Universitat de Jerusalem i la de Birmingham, que també ens han explicat la seua experiència i coincideixen amb els participants de la modalitat presencial: és totalment recomanable”, indica Cortells.
L'edil ha lliurat els diplomes a totes les parelles assistents i ha assenyalat que “aquestes xifres demostren el bon acolliment que té aquesta iniciativa cada any entre els vila-realencs i ens animen a seguir millorant, especialment en la modalitat virtual, perquè la pròxima campanya puga concloure amb un nou èxit”.